Varför gick inte Paulo till dig istället? 20 maj 2020 « Tillbaka

Varför gick inte Paulo till dig istället? Min kompis suckar. Anders Tegnell har på några dagar utmanövrerats av Paulo Roberto - ja sex vinner över virus, i alla fall i uppmärksamhet. Skönt att som somatisk sexolog få det bekräftat såhär i post Covid-19 paniken när inställda kurser och sessioner oroar. Och visst är vi några stycken som riktigt känner i kroppen hur den här isoleringen berövar oss på närhet vi tidigare inte sett som oumbärlig?

Vi närmar oss en avgrund, medan jag beundrar de i skottelden som tar besluten om död och ekonomi. De senaste månaderna, när människors liv och möjlighet att livnära sig, plötsligt ställs emot varandra på hemmaplan, har världen både blivit både stor och liten. I andra delar av världen görs de här valen dagligen - människor har inte råd med sjukvård eller att rädda livet på alla sina barn med förebyggande åtgärder.

När de stora världsfrågor blir för påträngande är det skönt, när det lilla i mitt liv hamnar i fokus - som när det syns i hela kroppen att jag saknar vardagliga kramar. Och jag saknar mina klienter. Jag kramas aldrig för min skull, det är en tjänst jag villigt erbjuder, men nog saknar min kropp att jobba, att ge den här kroppsliga upplevelsen till andra och finnas till i närhet. 

Jag är född i ett land med ett välfärdssystem som fattat att vi är sammanlänkade, att vi påverkar, och behöver varandra. Det blir så tydligt när en människa äter fladdermöss i brist på kor och grisar, tar livet av, ja vad tror ni, miljoner (?) människor och samtidigt kör världsekonomin i botten. Det blir tydligt när människor åker till Sverige, erbjuder sina kroppar till människor utan respekt, för att de inte ser något annat väl för att försörja sina barn.

Fattigdomens gräslighet blir tydlig när människor jobbar med sex ur ett fattigt perspektiv. Vi ser fruktansvärda övergrepp, människor utan valmöjligheter, och rovdjursinstinkterna verkar ta över hos andra som utnyttjar de fattiga. Jag vill tro på det goda, på de män som inte njuter av att begå övergrepp, visst tror vi att det är en överväldigande majoritet? Hur hjälper vi de bäst att ta rätt beslut?

Fattigdom utarmar oss på valmöjligheter och skapar övergrepp. Medan rikedom skyddar - åtminstone mer. Sexarbetare i fattigdom är utsatta och i vår priviligerade sits blir det väldigt påtagligt. Vi måste välja att inte vara en del av utnyttjandet av andra människors fattigdom.

Jag önskar att Paulo testat mig -  och gett de som jobbar professionellt med njutning, som har valt kroppsterapi som jobb och passionerat försöker överleva på det en chans, att Paulo gett tantra en chans. Om Paulo Roberto den där torsdagskvällen när han köper sex, för första gången i sitt liv (otur!), hade kunna tänka sig annat än att ha penetrativt sex, könsinriktat sex eller ta makt och begå övergrepp på en tjej, då hade han kanske kunnat bli en förebild istället? 

Sex är ofta en sammanfattning av så mycket annat som vi kanske inte riktigt kan sätta fingret på utan förenklar till kön och könsorgasm i brist på bättre upplevelser; njutning, känna intimitet och bli sedd, uppleva känslor och närhet och uppleva och utveckla sin förmåga att beröra och beröras, hitta samhörighet och närhet med en annan människa.

Tantra, cuddle party, sexological bodywork, alla alternativ där människor som kan välja aktivt har valt att involvera sin kropp med andras kroppar. Att välja någon med utbildning är som att välja KRAV-certiferat istället för billigt och blunda om vi misstänker att ett barn har tvingats jobba. "Så är det" säger vi istället och tjänar pengar på varan där någon utnyttjats över sina gränser. Det är ju inte direkt barnets kropp vi köper och vi ser det inte om vi köper produkter. Vi såg felet när Paulo gjorde det. 

Du hade kunnat bli vår förebild Paulo Roberto. Mannen som njuter, känslig och inkännade, samtycke personifierad. Spännande, men inte otäck, inte okänslig, utan en man som med stolthet kan berätta att han utvecklar sin känsel och känsloliv.

Som tur är blir vi fler och fler som upptäcker att den här möjligheten till njutningsmassage och ett vackert upptäckande av kropp och närhet. En av de är Per Gulbrandsen som bloggar på Lem och Liv om sin upptäcks - och läkande resa efter prostacancer. Och jag älskar mitt jobb - välkommen att upptäcka den här världen med mig!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln