Vår njutning gör världen vackrare 

Jag upptäcker en dag att jag tappat lusten. Känner att jag förlorar makten över mitt liv och bara gör, planerar och stressar. 

Jag tittar på mina barn. Har de snott min tappade lust och livslust? 

Min son, vid skrivandets stund 7 år, agerar på vad som känns rätt i stunden. Han lever i kroppen. Det är vackert. 

När man har barn är samtycke en ständig träning, och att säga nej 300 gånger om dagen sliter på lusten. Men han frodas. Han vågar känna. Han ber om det han behöver. Jag njuter av hans glädje när han får det han vill ha. Och vi utvecklar sakta men säkert respekt när vi får ett nej, när samtycke etableras och vi lär oss göra överenskommelser.

Jag vill leva livet på ett mer organiskt sätt. I kontakt med kroppen och naturen, i harmoni med nuet och de naturliga cykler som finns i kroppen. Ja till mer avkoppling och mer njutning. 

Njutning - så laddat, så missförstått. Njutning ett ledord inom den metod i positiv psykologi jag lär mig och använder - Organic Intelligence. Vi läker trauman genom att orientera i riktning mot njutning, vi lär kroppen nya mönster.

Njutning kan vara intensiva häftiga orgasmer, energiorgasmer och upplevelser. Men det är ögonblick av hög intensitet. Det blir lätt mer Human doing än Human being. Därför gäller det att hitta en balans. Njutning är harmonin när vi är i synk med vårt biologiska system.

Njutning är att älska vår kropp och dess fantastiska möjligheter. Njutning är att samspela och känna samvaro med världen, människor och naturen. 

Värdersätter vi njutning, och våra kroppar? Hur mycket något är värt mäts i uppmärksamheten vi ger det. Hur mycket uppmärksamhet ger vi våra kroppar på insidan? 

Kommer du på en session till mig så guidar jag dig till att uppskatta och lära känna din kropp. Att vara i nuet och känna in vad du vill, kommunicera det och njuta av dig själv. Det är du som är ledaren över din kropp och njutning, det är du som har makten. 

Makt är viktigt att prata om. Den har ofta tagits ifrån oss, särskilt i kvinnokroppar. De blir dömda, tafsade på och utsätta för otrygghet. Vi återtar kroppsmakten när vi återtar njutningen och ledarskapet över vår njutning. När vi gör det ihop med andra, återfinner vi också tilliten till andra. 

Det finns så mycket vackert där ute och det är lätt att glömma. När vi har med oss en härlig kropp som vi älskar för vad den kan ge oss, vår egen, så är det lättare att komma ihåg. Så när vi ger våra kroppar extra uppmärksamhet och kärlek så gör vi världen vackrare. ❤

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln