Ny mobil logo 23 feb 2

10 Vanliga anledningar
att gå till en Sexolgical Bodyworker

Vanliga orsaker att vända sig till en somatisk sexolog/bodyworker

  1. Par som vill uppleva mer intimitet, hitta tillbaks till varandra och få ett bättre sexliv. Läs mer under Relationsoachning eller Parterapi
  2. Kroppsförändringar - till exempel klimakteriet
  3.  Du vill hitta självkärlek
  4.  Svårt att få orgasm eller kommer för snabbt
  5. Nyfiken upptäckare, mer njutning till exempel
  6.  Bättre onani/självsex. Se min kurs Orgasmic Yoga Meditation
  7. Traumatiska upplevelser i samband med födsel/operationer/sjukdomar
  8.  Vill ha mer beröring eller bli bättre på intima relationer
  9. Erektionsproblem eller för tidig utlösning
  10. Endometriosvaginism och ärrvävnad

Om att onanera varje dag

Att onanera är en viktig del av vårt liv. Det är självkärlek, att lära känna sig själv och såklart ett fantastiskt sätt att njuta av våra egna kroppar. Det väcker dock ofta oro, skam och frågor om vad som är normalt. Läs gärna mer på mitt blogginlägg om att onanera eller på min sida onani/självsex där jag också har en kurs i att onanera.

Om smärta och

ärrvävnad:

I Sexological Bodywork kan vi jobba med problem genom fysisk beröring och övningar. Smärta i vaginan kan komma från inre ärrvävnad. Fysiska problem som till exempel infektioner kan påverka hur ett ärr läker men även psykiska problem sätter sig i vår kropp.

Efter till exempel olyckor, operationer och efter att ha fött barn har många ärr som kan läka på utsidan men växa på insidan och skapa problem. Det är viktigt att börja massera ditt ärr när det har läkt ordentligt efter minst 6-8 veckor.  Jag använder ekologisk ricinolja till massage av ärr, bland annat på grund av dess antiinflammatoriska egenskaper.

Även endometrios är kopplat till ärrvävnad. Ärrvävnad går liksom spänningar i kroppen att lösa upp och ärret kan bli mindre tydligt. Det minskar också den inre spridningen av ärrvävnad. Läs mer utförligt om betydelsen av ärrvävnad på Napralogica.