Ny mobil logo 23 feb 2

Kroppsterapi - Sexological Bodywork

Kroppsterapi genom Sexological Bodywork

Har du känt någon gång att din sexualitet inte har varit på dina villkor? Det kan sätta sina spår i kroppen och med Sexolgical Bodywork har du en underbar möjlighet att hitta erotiken i din kropp, oberoende av någon annan. 

Erotik kan vara en port in till våra djupaste känslor och sidor. Genom kroppsterapin Sexological Bodywork får du möjligheten att upptäcka dig själv och göra förändringar genom kroppen. Och viktigast av allt, utan ett partnerorienterat sammanhang, din kropp är inte fokus, inte den som guidar dig. 

Det som är en grund för och skapar trygghet med Sexological Bodywork är att du uppmuntras att kommunicera om din upplevelse och på så sätt styra den. 
 
Vi Certifierade Sexological Bodyworkers är utbildade i kroppens anatomi, somatisk sexcoachning, medveten andning, taoistisk erotisk massage, ärrvävnadsläkning, trauma* och medveten onani/självkärlek inspirerad av "Authentic Movement".

Vi jobbar som sexologer men vi kallas oss somatiska sexologer då vi inkluderar kroppen som en viktig del i läkning och utveckling, det vill säga vi jobbar med kroppen som utgångspunkt.

*Observera att vår utbildning inte är samtalsterapeutisk inriktad och om du har ett trauma med dig så kan det när vi ökar vår kroppskännedom börja en medvetandeprocess med starka känslor. Då rekommenderar jag att vi samarbetar med en erfaren psykoterapeut  eller någon med liknande erfarenhet för att läkning ska ske på bästa sätt.

Kroppskännedom

Utveckling med ett somatiskt (kroppsinriktat) förhållningssätt innebär att vi använder kroppens intelligens för att uppnå närvaro, medvetenhet och kroppskännedom. I en tillåtande miljö, där alltifrån njutning, skam, tårar, glädje och frågor är välkomna kan vi tillsammans utforska det du behöver. 

Kroppsmedvetenhet. Här lär du dig både att känna efter och att uttrycka dina djupaste önskningar. Vi gör kroppsliga övningar, tar dig in i kroppen genom andning och rörelse. Beröring, massage, eller kroppskontakt utanför ett partnerorienterat sammanhang kan ingå.

Trygga sessioner. Du får möjlighet att göra det i en trygg miljö, utanför ett traditionellt sexuellt sammanhang och där alla känslor och kroppsyttringar är välkomna. Jag börjar ofta med enkla beröringsövningar som inkluderar händerna i första sessionen, se gärna Betty Martin's förklaring till varför händerna är nyckeln. 

Wheel of Consent (Samtyckeshjulet)

Samtycke kan verka självklart, men gränssättning är ofta svårt. Händer det att du gör saker och sedan ångrar att du inte sagt nej? Eller att du kanske har känslan att göra saker och inte vara säker på om det var helt ok för den andre?

Ofta sitter svaret i kroppen men vi litar inte riktigt på den och genom Sexological Bodywork ökar din kroppsmedvetenhet. I kombination med the Wheel of Consent (Samtyckeshjulet) revolutioneras din förmåga att känna efter och uttrycka det med säkerhet.

Självstärkande. Att upptäcka och uttrycka vad vi tycker om och vill ha och uttrycka det är ofta en omvälvande erfarenhet och början på en fantastisk livsresa.

Vi utforskar vad det innebär att ge och ta emot och hur du kan kommunicera det. Samtyckeshjulet är ett enkelt och väldigt effektivt redskap för att klargöra i relationer vad som görs och för vem.

Hur kan en session gå till?

Lär genom kroppen och kommunikation
Sessionerna är somatiska, det betyder att vi gör mer än att prata. Jag visar andning och rörelse så att avslappning blir lättare. Det kan ingå beröring (om du vill) för att upptäcka vad du tycker om, känner dig bekväm med och mår bra av. Du är delaktig i vad som händer och kan alltid avbryta eller ändra inriktning då vi hela tiden för en kommunikation om vad som sker.

Det finns många bra teorier och idéer som kan lägga en grund men det är upplevelsen som förändrar ditt liv.

Den bästa inlärningen sker när vi känner oss trygga och du kan känna in och lita på att din kropp vet precis vad den vill ha. Jag guidar och stöttar dig i ditt tempo så att du kan utforska den visdom din kropp besitter. Med omtanke integritet och största respekt välkomnar jag dig att vara precis som du är.

Vi hittar det du älskar med dig själv, gör enkla övningar och ibland kanske inlärning sker genom att du får utforska din njutningspotential.

Är du intresserad av onani är det ett utmärkt tillfälle att utforska möjligheterna att utveckla ditt onanerande. 

Du är i fokus
Varje session är unik för dig som klient. Det finns dock vissa riktlinjer och struktur. Fullständig konfidentialitet är en grundsten för trygghet och jag erbjuder dig säker plats där du vet att allting vi gör och diskuterar stannar mellan oss.

Vi börjar med att prata om vad du vill utforska. Vi skapar gemensamt en intention det vill säga ett mål med sessionen genom att jag får veta mer om dig och varför du är här, dina önskningar, behov och gränser. Är ni ett par eller flera är jag noga med att lyssna på var och en och inte låta en partner prata för nån annan. Läs mer om relationscoachning genom kroppsterapi.

Jag har kläder på mig och du är välkommen att välja hur mycket kläder du vill ha på dig förutom underkläder.

Vi avslutar sessionen med att prata om din upplevelse och om vad du har uppnått. Vi kan också prata om hur du vill fortsätta din utveckling hemma och/eller i följande sessioner. 

​​​​​Jag kommer aldrig göra något du inte är redo för eller känner dig bekväm att göra. Att härda ut och göra sådant vi inte är bekväma med har vi ofta redan tränat ett helt liv på. Din kropp förtjänar den tryggheten, omtanken och respekten och därifrån sker också utveckling utifrån dina förutsättningar.