Ny mobil logo 23 feb 2

Sex (utbildning) och massage/beröring. Jag tänker på happy ending.

- Sex. Det här ordet förtjänar en hel uppsats och inte bara bli penetrations eller orgasm fokuserat. Eller ejakulation då orgasm och ejakulation inte behöver vara samma sak. Byt ordet massage mot beröring, närvaro, inkännande av kroppen, uppleva sensationer, förnimmelser, känslor, må bra, livsglädje, omtanke, återhämtning, oxytocin, lugn, andning, värme, energi, vitalitet, blodflöde, bindvävsskontakt, händer, acceptans, avslappning, utbyte, vitalitet, i underkläder. 

Byt sedan ut ordet sex mot de här orden eller lägg till och ta bort några som du tycker passar. Sätt sensuell framför och beröringen väcker erotiska känslor, bland de djupaste och sårbaraste känslor som finns. Det är tillgång till både njutning och utveckling. Happy ending kan ge kort njutning, är möjligt att uppnå själv och är sällan utbildningsinriktat. Det finns andra forum för det men är du intresserad av att inkludera hela din kropp i njutning och låta den utvecklas i ditt liv utan ett fokus på att avsluta med ejakulation är du varmt välkommen. 

Måste jag ta av mig kläderna?

- Nej. När du vill ha beröring/massage, om du vill och du väljer hur mycket förutom underkläder, likaså under andra övningar vi gör. Jag tar inte av mig kläderna, det är din kropp som är i fokus. Det här är inte njutning genom partnerfokus eller yttre intryck, tvärtom strävar vi efter att även kunna skapa ett utrymme av total närvaro utan fantasier. Se gärna hur skillnaden i njutning förklaras i den här videon om direkt och indirekt njutning. Sexological Bodywork ger unika förutsättningar för att utveckla den direkta njutningen i kroppen i ett tryggt sammanhang.

Använder du tantra i Sexological Bodywork?

- Tantra utgår liksom Sexological Bodywork från andning och närvaro för att öka medvetenheten, viktiga byggstenar inom erotiken. För den som vill veta mer om tantra rekommenderar jag Barbara Carrellas ”Urban Tantra”. Båda ger dig möjligheten att utforska din erotiska livsenergi.

Sexological Bodywork bygger på din upplevelse och är inte parfokuserad, det är inte coachen/terapeuten som är i fokus utan det är du. Det här är för dig och du har det som behövs i kroppen för njutning. Vi som coacher hjälper dig att känna efter i kroppen och sätta ord på dina känslor och upplevelser. Det möjliggör också för dig att ta kontroll över din utveckling och hitta din egen kraft. Ibland behöver vi utmaningar, ibland behöver vi ta det lugnt och där kan jag hjälpa dig hitta balansen.

Har du sex med klienter?

- Nej. Det är inte konstigt att vi saknar ett språk mellan att kramas och att ha sex. Vår sexualitet och skammen runt den har skapat myter och normer som begränsar vår uppfattning om njutning. Vi har som vuxna fortfarande behov av beröring och tyvärr är sexuella relationer ofta vårt enda tillfälle. Det är viktigt att skilja på våra grundläggande behov av beröring och sex, liksom njutning och sex.

Vår lust efter sex är ofta ett uttryck för vår strävan efter att röra vid och bli berörda.  Det är helt normalt att ha det här behovet men vi har ännu väldigt få mötesplatser i samhället som tillåter den här formen av intimitet. De finns och jag är gärna din guide.Hos mig har du förmånen att det är din kropp och din upplevelse som är i fokus.

Kan vi jobba med för tidig utlösning om det inte ingår könskontakt?

- Ja. Genom att väcka erotiken i hela kroppen blir inte spänningen så koncentrerad till könet, kanske blir den inte ens så viktig längre. Vad som är problemet med för tidig utlösning skiljer sig och det är många faktorer som spelar in. Självreglering genom andning är oerhört viktigt och något vi alltid jobbar med i somatiska sessioner. Genom att prata om dina upplevelser och ge dig verktyg för att reglera din upphetsning ökar kroppsmedvetenheten och personlig utveckling ger dig insikter du kan ta med dig hem att jobba på, inte minst genom onani/självsex.