Ny mobil logo 23 feb 2

Parterapi
eller relationscoachning?

Relationscoachning Parcoachning
Parterapi Relationscoachning

"Brist på intimitet och tillit kan leda till ett otillfredsställt  sexliv 

men bra förhållanden leder inte automatiskt till bra sex"

                                  Jack Morin "The Erotic Mind"

Parterapi

Du har kanske märkt att ni tappat den fysiska närheten? Samtidigt som ni har bra kommunikation, känner er nära varandra och har ett bra liv där som du vill ha kvar? Då kan det vara ett jättebra steg att själv eller tillsammans med din partner komma in mer i kroppen och hitta erotiken, livslusten och lekfullheten igen.

Har du och din partner svårt att prata och många konflikter kan det vara en ide att pröva parterapi eller familjerådgivning. Har ni prövat parterapi eller familjerådgivning och fortfarande upplever att det intima förhållandet som någon av er eller båda längtar efter är det en bra ide att testa att gå till en somatisk (kroppen  i fokus) sexolog för relationscoachning. 

Ibland kombinera de varandra eller ni börjar med det ena och fortsätter med det andra.

Somatisk Relationscoachning

Många upplever mycket glädje ihop och kärlek finns, ni delar mycket, kompletterar varandra och vill fortsätta göra det. Genom att lägga till kroppens språk förutom det muntliga kan ni börja enkelt och på ett roligt sätt. Vi gör övningar där det blir tydligt vem något görs för, där ni kan lägga märke till vad ni har lätt och svårt för. Ni kan börja komma varandra närmare genom att få ett gemensamt språk och jag kan hjälpa er att börja enkelt, roligt och anspråkslöst.

En del kommer till en punkt i livet när de inte nöjer sig med det som är utan vill utforska andra delar av erotik och intimitet. Och så finns det de som inte är lika pigga på förändring och mer eller mindre entusiastiska hamnar i parterapi/relationscoaching. Om det inträffar är det viktigt att sakta ned för att ta reda på vad den som är mindre entusiastisk vill.

Tekniker

Kanske har ni läst böcker, testat tekniker, fått tipsen att börja enkelt, göra det kravlöst. Det är lätt att säga men det är upplevelsen av det som förändrar något och det är sällan teknik som gör skillnaden.

Kroppsorienterat fokus är praktiskt, roligt, och redan efter en första session är många förvånade över skillnaden och det ni kan ta med hem.

Jag leder er igenom utforskande, upplevelser och intimitet. En stor del av sex handlar mer om hur sårbara vi vågar vara, hur mycket vi  visar av oss själva och hur öppna vi är för utveckling. Det som vuxna ofta kallar misslyckanden är egentligen något vi kan kalla lärdomar utan att vara så dömande mot oss själva. 

När livet förändras

Vår identitet och våra roller förändras genom livet. Ibland saknas någon bit eller blir åsidosatt. Efter att vi får barn, vid dödsfall, klimakteriet, sjukdomar, separationer eller en stressig vardag bortprioriteras den erotiska biten. Det är ofta den som får dig att känna dig levande. 

Vi har en skev bild i samhället av både sex och hur vi ska vara bra på det. Inom andra områden vet vi att utbildning och erfarenhet är viktiga och när vi skaffat det kanske vi specialiserar oss, skaffar förebilder, mentorer och vidareutbildar oss. Vi har kommit långt i att söka professionellt stöd i rådgivning eller terapi och det blir mer och mer vanligt att gå till en sexolog.

Vi använder professionella tjänster vad gäller alltifrån mat till träning och vi välkomnar njutning. Jag bjuder in dig att göra samma sak vad gäller sex, eller erotik som jag föredrar att kalla det. Läs gärna mer om vad jag gör som somatisk sexolog

Våra roller

Partner, förälder, arbetare, politiker, företagare, vän, student. Vad benämner vi de delar som är erotiska, med oss själva och med andra? Vad händer när vi saknar ord eller undviker att använda ord för vissa saker? Älskare kanske är ett bra ord, men det har många innebörder. Jag tar gärna emot förslag!

Relationer är dynamiska, utvecklande och pågående projekt. Förändringar i livet innebär ständiga utmaningar och ibland orkar eller hinner vi inte mötas som vi vill. Då kan det vara skönt att börja med kroppen på ett lustfyllt enkelt sätt som gör det enklare att välja beröring framför tvn.

Wheel of Consent (Samtyckeshjulet) är ett tydligt och fantastiskt sätt att besvara frågan "Vem är det för?" och med den frågan besvarad och övningar kan vi ändra riktningen på ett förhållande. Vi kan tydligt förstå och sätta ord på vad vi vill ha i en relation och vad vi är beredda att ge till vår partner.

När jag jobbar med parcoachning väljer ni hur mycket ni vill ha mig involverad i beröring och jag är noggrann med att vi tar hänsyn till den partner som behöver mest tid på sig. Läs gärna mer om hur vi jobbar med kroppsterpi i Sexological Bodywork för perspektiv på hur vi kan utveckla din sexualitet i en relation och metoder vi använder.