Ny mobil logo 23 feb 2

Kroppsterapi

Sexological Bodywork - när kroppen själv får välja

Sexological Bodywork handlar om att bli medveten om vad som händer i din kropp. Genom mindfulness och kroppsinkännande övningar sker utveckling och ofta också läkning när du kommer djupare i kontakt med känslor än tidigare. När vi saktar ned, andas och släpper fokus utåt mot världen så kan vi skapa mer närvaro, glädje och livslust i vår kropp. Fysiska övningar och beröring kan läka din kropp och få dig att känna hur enastående den och dess njutningspotential är. Och här är njutning välkommen, den skambeläggs och värderas inte.

Det är många som har erfarenheter av att gränser inte respekterats och ofta att det varit svårt att sätta ord på dem. Ibland märker vi inte förrän det är för sent att något inte var bra och kroppen lagrar våra minnen. Vi vill ge kroppen positiva erfarenheter och låta den bli fullt respekterad och lyssnad på. Därför är det viktigt att sakta ned, lyssna in kroppen och använda trygga och tydliga metoder som låter dig hitta erotiken utifrån dina förutsättningar. Genom Sexological Bodywork och Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent) uppmuntras och guidas du i att kommunicera om din upplevelse och på så sätt styra den. Du är den som har bäst möjlighet att känna din kropp och berätta vilka behov den har. Ibland tar det tid och ibland är vi hårt programmerade att för överlevnad sätta andra först och inte lyssna på vår kropp. 

Vi Certifierade Sexological Bodyworkers är utbildade i kroppens anatomi, somatisk sexcoachning, medveten andning, taoistisk erotisk massage, ärrvävnadsläkning, trauma* och medveten onani/självkärlek inspirerad av "Authentic Movement". 

Vi jobbar som somatiska sexologer då vi inkluderar kroppen som en viktig del i läkning och utveckling, det vill säga vi jobbar med kroppen som utgångspunkt. Erotik och njutning är porten till vårt innersta och en väg in i kroppen som i kombination med coachning ofta är livsomvälvande. Du får upptäcka dig själv utanför ett partnerorienterat sammanhang och utan någon annans önskningar om vad som ska hända med din kropp. 

Kroppskännedom

Utveckling med ett somatiskt (kroppsinriktat) förhållningssätt innebär att vi använder kroppens intelligens för att uppnå närvaro, medvetenhet och kroppskännedom. I en tillåtande miljö, där alltifrån njutning, skam, tårar, glädje och frågor är välkomna kan vi tillsammans utforska det du behöver. 

Kroppsmedvetenhet. Här lär du dig både att känna efter och att uttrycka dina djupaste önskningar. Vi gör kroppsliga övningar, tar dig in i kroppen genom andning och rörelse. Beröring, massage, eller kroppskontakt utanför ett partnerorienterat sammanhang kan ingå.

Trygga sessioner. Du får möjlighet att göra det i en trygg miljö, utanför ett traditionellt sexuellt sammanhang och där alla känslor och kroppsyttringar är välkomna. Jag börjar ofta med enkla beröringsövningar som inkluderar händerna i första sessionen, se gärna Betty Martin's förklaring till varför händerna är nyckeln. 

Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent)

Samtycke kan verka självklart men gränssättning och att veta vem vi gör något för är ofta svårt. Händer det att du gör saker och att det inte känns helt bra efter? Eller att du har gjort något utan att vara säker på vad den andra personen tyckte? Vi använder vår kropp och intutition för att läsa andra och vill du utveckla den förmågan och även muntligt bli tydligare finns det ett revolutionerande sätt - Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent). Det gör dig tydligare i relationer och hjälper dig att känna in din kropp och gränser för att uppnå samtycke. Samtyce är inte det som många använder som term för samtycke - tillåtelse. Det är en revolutionerande metod att jobba fysiskt och konkret med sina relationer och sin kropp och jag är utbildad genom The School of Consent och jag har regelbundet gratis intro kvällar och kurser i Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent) 

*Har du upplevt trauma kan det när vi ökar vår kroppskännedom börja en stark medvetandeprocess. Jag vill därför att du har personlig utveckling och samtalsterapi med dig som grund i sessioner med mig. När vi berörs fysiskt, i en totalt ickedömande miljö och tillåter oss att njuta kan vi gå djupare än många andra terapier. Då är det viktigt att du har påbörjat en medveten kognitiv process eller vid behov anlitar professionellt utbildade samtalsterapeuter parallellt med vårt arbete. 

Lär genom kroppen och kommunikation

Sessionerna är somatiska, det betyder att vi gör mer än att prata. Jag visar andning och rörelse så att avslappning blir lättare. Det kan ingå beröring (om du vill) för att upptäcka vad du tycker om, känner dig bekväm med och mår bra av. Du är delaktig i vad som händer och kan alltid avbryta eller ändra inriktning då vi hela tiden för en kommunikation om vad som sker.

Det finns många bra teorier och idéer som kan lägga en grund men det är upplevelsen som förändrar ditt liv. Den bästa inlärningen sker när vi känner oss trygga och du kan känna in och lita på att din kropp vet precis vad den vill ha. Jag guidar och stöttar dig i ditt tempo så att du kan utforska den visdom din kropp besitter. Med omtanke integritet och största respekt välkomnar jag dig att vara precis som du är. Vi hittar det du älskar med dig själv, gör enkla övningar och ibland kanske inlärning sker genom att du får utforska din njutningspotential.

Är du intresserad av onani är det ett utmärkt tillfälle att utforska möjligheterna att utveckla ditt onanerande och komplettera det med Orgasmisk Yoga Meditation. Jag har en kurs för endast 750:- "förändra ditt sätt att onanera - förändra ditt liv."

Sessioner - du är i fokus
Varje session är unik för dig som klient. Det finns dock vissa riktlinjer och struktur. Fullständig konfidentialitet är en grundsten för trygghet och jag erbjuder dig säker plats där du vet att allting vi gör och diskuterar stannar mellan oss. Vi börjar alltid med att prata och komma in i kroppen. Andas och känna in kroppen. Du berättar om dig själv och vad du vill utforska. Vi skapar gemensamt en intention det vill säga ett mål med sessionen genom att jag får veta mer om dig och varför du är här, dina önskningar, behov och gränser. Är ni ett par eller flera är jag noga med att lyssna på var och en och inte låta en partner prata för nån annan. Läs mer om relationscoachning genom kroppsterapi.

Jag har kläder på mig och du är välkommen att välja hur mycket kläder du vill ha på dig förutom underkläder. Vi kan göra många olika övningar som även kan innebära att vi utbyter beröring. Jag kommer aldrig göra något du inte är redo för eller känner dig bekväm att göra. Att härda ut och göra sådant som får vår kropp att spänna sig har vi ofta redan tränat ett helt liv på. Din kropp förtjänar tryggheten, omtanken och respekten att bli lyssnad på och bli älskad som den är. Därifrån sker också utveckling utifrån dina förutsättningar.  

Vi avslutar sessionen med att prata om din upplevelse och om vad du har lärt dig. Vi kan också prata om hur du vill fortsätta din utveckling hemma och/eller i följande sessioner. Jag rekommenderar 120 minuter för en första session och därefter kan vi se hur många gånger du behöver för att uppnå dina mål. Jag har paketpris för fler sessioner.