Kroppsterapi

Sexological Bodywork - när kroppen själv får välja

Sexological Bodywork handlar om att bli medveten om vad som händer i din kropp. Genom mindfulness och kroppsinkännande övningar sker utveckling och ofta också läkning när du kommer djupare i kontakt med kroppen. När vi saktar ned, andas och släpper fokus utåt mot världen så kan vi komma in i vår kropp mer och känna starkare närvaro, glädje och livslust. Fysiska övningar och beröring kan läka din kropp och få dig att känna hur enastående den och dess njutningspotential är. Och här är njutning välkommen, den skambeläggs och värderas inte. 

Det är många som har erfarenheter av att gränser inte respekterats och äntligen pratar vi mer om det. Ibland märker vi inte förrän det är för sent att en gräns har passerats och kroppen lagrar våra minnen. Vi kan vara hårt programmerade till överlevnad som gör att vi sätter andra först och inte lyssnar på vår kropp. Makten och kunskapen om din kropp ska vara hos dig och därför arbetar jag klientlett med coachning.

Vi ger kroppen positiva erfarenheter och låter den bli fullt respekterad och lyssnad på genom att använda ett professionellt arbetsätt där vi saktar ned, känner in kroppen och använder trygga och tydliga metoder som låter dig hitta avslappning och njutning utifrån dina förutsättningar. Genom Sexological Bodywork och Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent®) uppmuntras och guidas du i att kommunicera om din upplevelse och styra den utifrån de förusättningar du har. Du är den som har bäst möjlighet att lära känna din kropp och berätta vilka behov den har. Det kan vara svårt och ta tid men det är en resa som är väl värd det. 

Vi Certifierade Sexological Bodyworkers är utbildade i kroppens anatomi, somatisk sexcoachning, medveten andning, taoistisk erotisk massage, ärrvävnadsläkning, trauma* och medveten onani/självkärlek inspirerad av "Authentic Movement". 

Vi jobbar som somatiska sexologer då vi inkluderar kroppen som en viktig del i läkning och utveckling och även inkluderar den fysiskt. Erotik och njutning är porten till vårt innersta och i kombination med coachning är det ofta livsomvälvande. Du får upptäcka dig själv utanför ett partnerorienterat sammanhang och utan någon annans önskningar om vad som ska hända med din kropp.

* Har du upplevt starka trauma eller anknytningstrauma kan det när vi ökar vår kroppskännedom börja en stark medvetandeprocess. Jag vill därför att du har personlig utveckling och samtalsterapi med dig som grund i sessioner med mig. När vi berörs fysiskt i en totalt ickedömande miljö och tillåter oss att njuta kan vi nå väldigt djupt. Då är det viktigt att du har påbörjat en medveten kognitiv process eller vid behov anlitar professionellt utbildade samtalsterapeuter parallellt med vårt arbete. Jag tar emot få personer under 30 år och har du upplevt djupt rotade trauma har vi ett långsiktigt perspektiv och ger kroppen ännu mer tid att ta det i sin takt.

Kroppskännedom

Utveckling med ett somatiskt (kroppsinriktat) förhållningssätt innebär att vi använder kroppens intelligens för att uppnå närvaro, medvetenhet och kroppskännedom. I en tillåtande miljö, där alltifrån njutning, skam, tårar, glädje och frågor är välkomna kan vi tillsammans utforska det du behöver. 

Kroppsmedvetenhet. Här lär du dig både att känna efter och att uttrycka dina djupaste önskningar. Vi gör kroppsliga övningar, tar dig in i kroppen genom andning och rörelse. Beröring, massage, eller utbyte av beröring och kroppskontakt utanför ett partnerorienterat sammanhang kan ingå.

Trygga sessioner. Du får möjlighet att göra det i en trygg miljö, utanför ett traditionellt sexuellt sammanhang och där alla känslor och kroppsyttringar är välkomna. Jag börjar ofta med enkla beröringsövningar som inkluderar händerna i första sessionen, se gärna Betty Martin's förklaring till varför händerna är nyckeln. 

Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent®)

Samtycke kan verka självklart men gränssättning och att veta vem vi gör något för är ofta svårt. Händer det att du gör saker och att det inte känns helt bra efter? Eller att du har gjort något utan att vara säker på vad den andra personen tyckte? Sätter du dig själv åt sidan utan att uppleva att du har möjlighet att sätta dig först? Vi använder vår kropp och intuition för att läsa andra och vill du utveckla den förmågan och även muntligt bli tydligare finns det ett revolutionerande sätt - Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent). Det gör dig tydligare i relationer och hjälper dig att känna in din kropp och gränser för att uppnå ett glädjefyllt ja och ett tryggt ned. Samtycke är inte tillåtelse utan det är mer än så och Samtyckeshjulet lägger ännu ett djupare lager till det. Samtyckeshjulet är en revolutionerande metod att jobba fysiskt och konkret med relationer och din kropp. Jag är utbildad genom The School of Consent och har regelbundet prova på kvällar och kurser i Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent) 
Lär genom kroppen och kommunikation

Sessionerna är somatiska, det betyder att vi gör mer än att prata. Jag visar andning och rörelse så att avslappning blir lättare. Det kan ingå beröring (om du vill) för att upptäcka vad du tycker om, känner dig bekväm med och mår bra av. Du är delaktig i vad som händer och kan alltid avbryta eller ändra inriktning då vi hela tiden för en kommunikation om vad som sker.

Det finns många bra teorier och idéer som kan lägga en grund men det är upplevelsen som förändrar ditt liv. Den bästa inlärningen sker när vi känner oss trygga och du kan känna in och lita på att din kropp vet precis vad den vill ha. Jag guidar och stöttar dig i ditt tempo så att du kan utforska den visdom din kropp besitter. Med omtanke integritet och största respekt välkomnar jag dig att vara precis som du är. Vi hittar det du älskar med dig själv, gör enkla övningar och ibland kanske inlärning sker genom att du får utforska din njutningspotential.

Är du intresserad av onani är det ett utmärkt tillfälle att utforska möjligheterna att utveckla ditt onanerande och komplettera det med Orgasmisk Yoga Meditation. Jag har en online kurs för endast 1490:- "förändra ditt sätt att onanera - förändra ditt liv."

Sessioner - du är i fokus
Varje session är unik för dig som klient. Det finns dock vissa riktlinjer och struktur. Fullständig konfidentialitet är en grundsten för trygghet och jag erbjuder dig en plats där du vet att allting vi gör och diskuterar stannar mellan oss. Vi börjar alltid med att prata och komma in i kroppen. Du får andas och lägga märke till din kropp och kommunicera det du upplever. Du berättar om dig själv och vad du vill utforska. Vi skapar gemensamt en intention det vill säga ett mål med sessionen genom att jag får veta mer om dig och varför du är här, dina önskningar, behov och gränser. Är ni ett par eller flera är jag noga med att lyssna på var och en och inte låta en partner prata för nån annan. Läs mer om relationscoachning genom kroppsterapi.

Jag har kläder på mig och du är välkommen att välja hur mycket kläder du vill ha på dig förutom underkläder. Vi kan göra många olika övningar som även kan innebära att vi utbyter beröring. Jag kommer aldrig göra något du inte är redo för eller känner dig bekväm att göra. Att härda ut och göra sådant som får vår kropp att spänna sig och gå över sina gränser har vi ofta redan tränat ett helt liv på. Din kropp förtjänar mer. Den förtjänar tryggheten, omtanken och respekten att bli lyssnad på och bli älskad som den är. Därifrån sker också utveckling och den sanna glädjen att hitta vad din kropp säger ja och vad den säger nej till.  

Vi avslutar sessionen med att prata om din upplevelse och om vad du har lärt dig. Vi kan också prata om hur du vill fortsätta din utveckling hemma. Jag rekommenderar 120 minuter för en första session och därefter kan vi se hur många gånger du behöver för att uppnå dina mål. Jag har paketpris för fler sessioner. Välkommen att utforska och vara dig själv!