Kroppsorienterad relationscoachning

Relationscoaching Coaching relationer
Parterapi Relationscoachning

"Brist på intimitet och tillit kan leda till ett otillfredsställt  sexliv 

men bra förhållanden leder inte automatiskt till bra sex"

                                  Jack Morin "The Erotic Mind"

Kanske har ni läst böcker, testat tekniker, fått tipsen att börja enkelt, göra det kravlöst. Det är lätt att säga men det är upplevelsen av det som förändrar något. Kroppsorienterat fokus är praktiskt, roligt och redan efter en första session är många förvånade över skillnaden. Ofta är en partner mer drivande i att söka utveckling eller terapi och det går bra att börja själv. Du kan komma på en session eller en av mina introdagar till Samtyckeshjulet.

Jag leder er igenom utforskande, upplevelser och intimitet. En stor del av sex handlar om hur trygga vi känner oss och hur vi kommunicerar med vår partner. Här introducerar jag er också till Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent) och ni får något konkret, praktiskt, enkelt och roligt att använda. 

Gick ifrån dig med en varm känsla i hjärtat, eller kanske flera olika känslor, alla positiva. Ett par magiska varma händer och ett för mig viktigt samtal. 

Parterapi

Du har kanske märkt att ni tappat den fysiska närheten? Samtidigt som ni kommunicerar om annat och har ett bra liv som ni vill ha kvar? Då kan det vara ett bra steg att själv eller tillsammans med din partner komma in mer i kroppen och hitta erotiken, livslusten och lekfullheten igen.

Har du och din partner svårt att prata och många konflikter kan det vara en ide att pröva parterapi eller familjerådgivning. Har ni prövat parterapi eller familjerådgivning och fortfarande upplever att det intima förhållandet som någon av er eller båda längtar efter är det en bra ide att testa att gå till en somatisk (kroppen i fokus) sexolog för relationscoachning. 

Coachning för par

Många upplever mycket glädje ihop och kärlek finns men det betyder inte att allt fungerar perfekt och precis som vi använder personliga tränare kan vi använda annat stöd. Genom kroppsinriktad coachning kan ni fördjupa kroppens språk förutom det muntliga. Vi börjar på ett enkelt och inkännande sätt.

Vi använder Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent) som är ett tydligt, engagerande och livsomvälvande sätt att skapa klarhet i relationer. Genom utforskande övningar där kroppen får vara i fokus kan vi komma närmare och förstå varandra. Vi får klarhet i och kan sätta ord på vad vi själva vill ha i en relation - och vad vi är beredda att ge till vår partner. Vi fokuserar på det positiva i er relation och stärker det. 

När livet förändras

Vår identitet och våra roller förändras genom livet. Ibland saknas någon bit eller blir åsidosatt. Efter att vi får barn, vid dödsfall, klimakteriet, sjukdomar, separationer eller en stressig vardag bortprioriteras ofta den erotiska biten. Ibland märker vi inte att vi saknar den innan vi känner att något viktigt saknas. Livslust och erotik hör ofta ihop men i dagens samhälle är det inte alltid något vi pratar om.

Vi har en skev bild i samhället av både sex och hur vi ska vara bra på det. Inom andra områden vet vi att utbildning och erfarenhet är viktiga och när vi skaffat det kanske vi specialiserar oss, skaffar förebilder, mentorer och vidareutbildar oss. Vi har kommit långt i att söka professionellt stöd när vi tränar och går i samtalsterapi och det blir mer och mer vanligt att gå till en sexolog för coachning och utveckling.

Jag hoppas det blir lika naturligt att använda professionella tjänster vad gäller sexualitet och kroppslig njutning som det är i alltifrån mat till träning. Läs gärna mer på FAQ - vanliga frågor.

Våra roller

Partner, förälder, kollega, politiker, vän, student. Men vad benämner vi de delar som är erotiska, med oss själva och med andra? Vad händer när vi saknar ord eller undviker att använda ord för vissa saker? Älskare kanske är ett bra ord, men det har många innebörder. Jag tar gärna emot förslag!

Relationer är dynamiska, utvecklande och pågående projekt. Förändringar i livet innebär ständiga utmaningar och ibland orkar eller hinner vi inte mötas som vi vill. Då kan det vara skönt att börja med kroppen på ett lustfyllt enkelt sätt som gör det enklare att välja beröring och inte bara tvn.

När jag jobbar med coachning för par väljer ni hur mycket ni vill ha mig involverad i beröring och jag är noggrann med att vi tar hänsyn till den partner som behöver mest tid på sig. Läs gärna mer om hur vi jobbar med kroppsterpi i Sexological Bodywork för perspektiv på hur vi kan utveckla din sexualitet i en relation och metoder vi använder. Kanske vill ni utveckla er förmåga att vara sensuella ihop och ge varandra sensuell massage? Eller veta mer om hur varandras kroppar fungerar, utforska varandra i en annan miljö? Boka här