Om mig - Sofia Kreissl

"Min sexualitet var alltid i förhållande till andra, min kropp beroende av andra för njutning. Mitt fokus var partnerorienterat och allt annat var i "brist" på den perfekta partnern. Njutning för min skull och genom min kropp kändes inte självklart.

Mitt liv förändrades när jag först själv och senare på en massagebänk insåg att min kropp och dess njutning inte är beroende av någon annan. Det gav integritet i relationer, det gav mig mod att välja vad jag vill och det fortsätter ge mig en oerhörd glädje över min kropp och liv."

Utbildning

Jag började utbilda mig på Coach U i London med Pamela Richarde för snart tio år sedan. Coachning är ett bra verktyg och genom min utbildning i Sexological Bodywork med Uma Ayelet Furman och Deej Juventin kom äntligen kroppen att betyda en stor del - inklusive ett välkomnande av våra erotiska sidor. Kroppen har otrolig betydelse för vår förmåga att utvecklas och förändra det som en gång har registrerats i den.

Jag har genom mina kroppsfokuserade utbildningar fått uppleva friheten och njutningen av att släppa skam, upptäcka mig själv djupare än jag kunnat föreställa mig och det underbara i att uppleva erotisk trans och inte enbart partnerrelaterad njutning. Erotisk trans i kombination med att vi sätter ord på det ökar vår förmåga till njutning, frigörelse av skam, läkning och självkärlek. Vår förmåga att relatera och njuta med andra då vi upptäcker vår egen kropps gränser och glädje är något som blir starkare ju mer vi utforskar oss själva.

Jag har en massageutbildning från Axelsons och jag upptäcker ständigt hur mycket en massage kan betyda. Jag har en pedagogutbildning från Uppsala Universitet och jag har haft förmånen att arbeta med och lära mig mycket av ungdomar, fantastiska lärare och ledare inom skolans värld.

En tid tillbringade jag i Argentina och läste ekonomi och lärde mig spanska. Franska och italienska är fortfarande utmaningar men jag assisterar dig gärna på engelska, tyska, spanska och inte minst i kroppsspråket. 

Betty Martins Like a Pro är en grundläggande utbildning för de som berör människor och där Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent) är ett revolutionerande koncept. Jag jobbar mycket med det i sessioner och se gärna School of Consent om du vill veta mer. Jag är Certifierad Cuddle Party Facilitator och håller regelbundet Cuddle Parties i Stockholm. Vill du leka dig till utveckling så är Ritual Play som Marina Kronkvist skapat roligt och unikt. Hör av dig till mig om du vill pröva Ritual Play så kan vi ta in det i sessioner du har med mig. 

Sexualitet

Sexutbildning börjar med samtycke. Men när din sexualitet liksom min började formas kanske den också blev influerad av kompisars upplevelser, gällande normer, skam, tidningar, porr, frågespalter, bristfällig sex - och samlevnadsutbildning i skolan och mer sällan av bra erfarenheter, förebilder eller bra böcker. Skammen, ångesten och osäkerheten, rädslan för att inte vara som andra finns tyvärr kvar hos ungdomar än idag och det gamla lever kvar. Sex blir gärna ensidigt och vi kan inte låta ensidig porr vara den mest styrande faktorn i våra barns sexuella utveckling som det tenderar att bli om inte vi styr det.

En säljkultur av typen "Ta aldrig ett nej" riskerar i sexuella sammanhang att bli väldigt, väldigt fel. "Men var lite snäll och dela med dig" likaså. Vi överför samhällets värderingar även på kroppar och sex. Där behöver vi tydlighet, vilket barn ofta kan vara väldigt bra på. Sedan behöver vi lära oss det igen, nu med ord och det är den passionen som driver mig att bland annat sprida The Wheel of Consent/Samtyckeshjulet. Genom att vi lär våra barn och oss själva att sätta ord på sina behov och gränser och fråga om andras uppnår vi samtycke, genom att utbilda de om deras kroppar och njutning ger vi de verktyg att känna in sina verkliga ja och nej. 

Min förhoppning är att mina barn växer upp med en sexualitet de inte skäms över och att samtycke blir en självklarhet som vi tränar på. Jag vill att vi pratar och kommunicerar om sex. Det ska bli naturligt att göra det - inte minst under sex. Samtycke är ett tydligt ja, inte ett antagande.

Med öppenhet och nyfikenhet vill jag vara ett föredöme för att vi ska skapa ett samhälle där vi inte är fast i gamla könsroller, normer, fördomar och otydlighet om lust och erotik. Det finns bra litteratur, bloggar och video och jag länkar till några av dem. Pröva ocksså gärna en session eller Workshop hos mig. Låt mig hjälpa dig att upptäcka din kropp, guida dig in i kretsar där beröring är naturligt och där du hittar nyta vänner och inspiration till ett rikt och glädjefullt liv!