Sensuell massage
- avslappnad njutning

"Jag har hittat en ny galax"

Välkommen till en plats där njutning och livsenergi välkomnas. Jag är njutningsterapeut och har lång erfarenhet av att ge kroppsterapi. Till mig kan du komma om du vill upptäcka din kropp, bli omhändertagen, slappna av och lära dig mer om dig själv. Behöver du en skön massage som får dig att slappna av och njuta av din kropp har du kommit rätt.

Tantra är konsten att njuta av kroppen, och varför skulle du inte få en skön massage? Och få säga "Vad skönt, mer där!"  Njutning kan vara att göra ljud. Njutning kan vara att röra kroppen mer fritt. Hos mig finns möjlighet för hela kroppen att med glädje finnas till. Dock ingen könsberöring då tantra är så mycket mer än ett kön. 

Jag blandar beröring, massage och coachning på ett modernt sätt där njutning och livsenergi är utvecklande och läkande. Jag ger kurser i Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent®) som är en röd tråd i det jag gör och håller Cuddle Party™ varannan vecka på Hälsans Hus. Missa inte heller Pleasure Massage Wheel of Consent - ta med en partner och upptäck en skön massage tillsammans. Perfekt för dig som är ny inom tantra eller dig som vill utvecklas mer med hjälp av Samtyckeshjulet och bli bättre på att kommunicera om beröring.

Hos mig kan du upptäcka en ny dimension av njutning genom hela din fantastiska kropp. Njutning är inte bara intensiva stunder, det är också att börja njuta i vardagen med alla sinnen. Du kan utforska energiorgasmer, eller kundalinienergi som ofta nämns inom tantra. Du som är mer teknisk pratar kanske om nervsystemet.

Du expanderar din njutningspotential och genom medveten andning, ljud och beröring väcker vi njutningsfulla känslor som kan upplevas erotiskt. Det kan vara avslappnad njutning eller mer extatisk. Kanske påminner den om när du var yngre och fick ryggen kliad och njöt. Du kanske även bestämde var du ville bli klappad och berörd. Det var helt naturligt att sköna känslor var välkomna, även i könet utan att det handlade om attraktion. 

Det är naturligt att de delar av kroppen där vi har mycket nervtrådar upplever intensifierad njutning. Nervsystemet sitter ihop och könet är i mitten. Nya sätt att tänka och förstå vår sexualitet öppnar upp för energiorgasmer och ett bredare perspektiv på sex utöver penetration, ejakulation och orgasm. Sex på ett traditionellt sätt kan vara fantastiskt men jag erbjuder möjligheten att upptäcka njutning där din egen kropp är i fokus. Du får fler valmöjligheter och får utforska skillnaden mellan njutning och sex. 

Sensuell massage för kvinnor: Minimitid för en sensuell massage är 85 minuter då vi samtalar både innan och efter massagen. Jag rekommenderar 120 minuter för en första session.

Så här kan en session gå till, men den är alltid personligt anpassad: När du kommer in i rummet börjar vi känna in kroppen och du kan lägga märke till andning och vi gör enkla rörelser. Sedan lägger du dig bekvämt i kuddhörnet och berättar om dig själv och dina behov. Vi gör övningar som ökar din kroppsmedvetenhet och förmåga att välja. Det här är inte en klassisk behandling där du lägger dig och vi går igenom ett fastställt program. Frågan är: Vad behöver du? Vet du inte så utforskar vi det.

Vill du jobba på längre sikt lägger vi upp en plan, vill du ha en kram får du det, vill du utbyta beröring eller ligga på bänken och få massage - vi gör det som passar dig bäst. Det finns flera möjligheter och jag vill presentera de för dig så att du har möjlighet att stärka din intuition, ta kontrollen över vad du vill uppleva och utforska med din kropp.

Ibland vill vi välja mer och ibland mindre. I början är det svårt att veta vad vi vill. Vill du bara lägga dig ned och göra ett utforskande så gör vi det. Det viktigaste är att möjligheten att välja och utveckla kommunikationen. Vi går inte på restaurang och förväntar oss att kyparen bestämmer vad vi ska äta. Vi kan på tips, inspiration, men sedan är det ändå vårt val, vad just vi tycker om och vill ha för stunden. Du får träna verbal kommunikation som en grund i samtycke.

Energiorgasmer. Den här massagen är till för dig som är nyfiken på att uppleva avslappnad njutning. När hela nervsystemet är tryggt och berörs kan fantastiska känslor uppstå och oavsett om du vill ha avslappning, läkning eller glädje så hittar du något som resonerar i din kropp. Du får uppleva kroppslig njutning men i ett nytt perspektiv utöver det sexuella där ofta könet är i fokus och målet är orgasm. Hela din kropp har en fantastisk njutningskapacitet och jag bjuder in dig att upptäcka den genom mina händer och med guidning i hur du kan njuta mer. Du väljer hur mycket du vill klä av dig men har alltid kalsonger/trosor på och utan könsberöring. 

Jag vill särskilt uppmuntra kvinnor att upptäcka och uppskatta sin kropp utan att det är i relation till andras lust och kropp. Din kropp är till för dig och i en trygg miljö får du utforska dig själv och vad du tycker om. Jag välkomnar kvinnor, män, HBTQI+ eller hur du väljer att definiera dig. En plats att vara dig själv och nå dit du aldrig nått tidigare.

Sensuell massage för kanske tanken till mjukhet, fjädrar, en massa olja, lätt beröring, lugn och avslappning eller upphetsning? Javisst! Eller så tänker du på bestämd beröring, oljelöst, att bli hållen, omhändertagen, mjuk massage, beröring på triggerpunkter och växla mellan tryck och lätthet? Ja, absolut, för det här är som du vill ha det, ibland kan det till och med räcka att andas och njuta av dig själv genom att bara finnas till. Många som kommer till mig känner avslappnad njutning, men det går även att intensifiera njutningen om du vill använda dig av andning, rörelse, ljud för att skapa mer intensitet. 

Direkt väg till njutning

Det här tycker jag är spännande. Hur förbjudet det är med njutning, beröring och den skam som finns över att uttrycka vår lust efter njutning. Varför ska inte en massage vara njutbar? För att det då kopplas till sex och att sexuella närmanden sker utan samtycke och skrämmer oss? Eller är det så att kroppslig njutning utanför ett romantiskt partner förhållanden direkt kopplas till sex? Njutning utmanar vår syn på intimitet och kroppslig njutning. Direkt njutning är ett sätt att förklara hur vi utan yttre synintryck och tankar på penetrationssex kan uppleva njutning genom kroppen. Att känna erotisk njutning med en annan människa utanför ett partner- och sexrelaterat sammanhang är en gåva.

Vi njuter av mat, musik, dans, samtal, natur, samhörighet med andra och hela vårt nervsystem är ihopkopplat. Våra könsorgan har en otroligt mängd nervtrådar och därmed möjlighet till njutning. Det är naturligt att om resten av kroppen njuter så inträffar det även i det stora nervknippet runt könet. Och det måste inte vara sexuellt utan kan vara precis som för barn. En skön känsla i kroppen - inte mer. Vi tappar ofta det som vuxna när sexinstinkten (och det sexuellt fokuserade samhället) tar över. Sex händer mer i huvudet, med bilder när vi orienterar oss mot det vi är attraherade av.

Sex har ofta att göra med yttre synintryck, det vill säga indirekt väg till njutning. I en sensuell massage fokuserar vi mer på den direkta njutningen där du får utforska sensationerna i din kropp och sätta ord på dem. Att kunna växla och göra valen om njutning ska vara indirekt, direkt eller en blandning är underbart. 

Du

Du uppmuntras att andas och känna in din kropp. Du slappnar av på en trygg och omtänksam plats där ett par varma händer assisterar dig och finns till enbart för dig. Du guidas i att utforska vad du tycker bäst om och sätta ord på det. Känn känslan av att hela din kropp*, uti minsta tå, blir orgasmisk (Ja, det går att göra utan könsberöring, oftast utmärkt!) Det är en ny värld att upptäcka och hur snabbt det går beror på vad du har med dig för erfarenheter. 

*Vänligen respektera att du har underkläder på och att det inte ingår beröring av könsdelar eller anus.

Jag

Jag erbjuder trygghet och någon som du kan njuta med i ett professionellt sammanhang. Jag finns där för att hålla det utrymmet åt dig och jag guidar dig till att njuta fullt ut och släppa fram glädje, tvivel, funderingar, ljud, tårar, skratt, fantasier, allt du har tänkt men inte vågat säga. Du väljer alltid hur mycket du vill vara aktiv men möjligheten finns att expandera din njutning genom att röra dig, sätta ljud på känslor, kommunicera och vara kreativ i din njutning. Jag kan också varmt rekommendera att fortsätta utveckla njutningen hemma om du vill inkludera beröring av könsorgan genom min kurs i Orgasmisk Yoga Meditation - Onani/Självsex

Vi kan genom Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent®) utbyta beröring. Att beröra och bli berörd är mänskliga behov som ger oxytocin och skapar lugn och glädje. Jag är också utbildad Cuddle Party™ instruktör och erbjuder även den typen av sessioner. Läs gärna mer om det fantastiska konceptet Cuddle Party™ som jag håller i Hälsans Hus i Stockholm varannan onsdag och även Cuddle Party Online

Hos mig kommunicerar du verbalt. Det är viktigt att kunna uttrycka sig muntligt eftersom det skapar trygghet och tydlighet för våra kroppar. Det lägger också en grund för samtycke när vi skapar överenskommelser genom att kommunicera om våra behov, känslor och lust och lägger märke till vad som händer i vår kropp. Det är viktigt för dig som bär med dig trauma eller andra jobbiga upplevelser som satt sig i kroppen att sätta ord på det. Kroppen behöver respekt och tid och ibland behöver vi närma oss det med ord först, i kombination med lyhördhet för biologin. 

En sak till - erektion, blodfyllnad i könet som så ofta skambeläggs behöver du inte oroa dig för. Våra könsdelars fysiska uttryck som stånd och våthet berättar för oss att kroppen reagerar på något. Det här är intressant för ofta har vi en skev bild av att könsdelars blodfyllnad måste vara att vi känner sexuell lust. Att vi kan känna oss erotiska och lustfyllda måste inte vara för att vi känner sexuell lust till någon annan. Kroppar har till exempel skyddsmekanismer och kan reagera på ett sätt som inte stämmer överens med vad huvudet vill. Sexuell lust är inte heller något som du behöver skämmas över utan det är biologiskt. Det är också något vi kan lära oss att styra över. Hos mig fokuserar vi på njutning men inte ihop med en annan, utseendemässigt och för att tillfredsställa sexuella behov. 

Sensuell massage och tantramassage - finns det någon skillnad?

Andas, rör dig, släpp ut ljud, låt känslorna och kroppen finnas, precis som under en tantramassage. Tantramassage är tyvärr ofta förknippat med könsmassage. Tantra handlar om att känna och kunna njuta av kroppen, men inte  om könsnjutning genom beröring, penetration och orgasm. Tantramassage kan också ha en inriktning där njutning mellan parter är i fokus eller där tantrikerns kropp och utseende är en stor del av behandlingen. Det är dock ofta ett täcknamn för något annat. I Sexological Bodywork som jag är utbildad i och den sensuella massagen som jag ger fokuserar vi på din kropp och det fantastiska som den har att ge dig - inte hur min kropp ser ut.

Ditt kön finns med i massagen genom att det välkomnas att finnas till, blodflöde till könet är välkommet, vi kan prata med könet. Det är beklagligt att män skambeläggs för att blodflöde till kroppens så viktiga delar syns. Nu när jag är medveten om mitt kön så märker jag att det rör sig också hela dagen. Min vulva växlar i storlek och blir olika våt och även om det kan vara förknippat med sexuella tankar så är det oftast inte det.

Vi börjar få en bild av att det är ok att njuta med hela kroppen i en massage men det är fortfarande tveksamt och skambelagt. För 30 år sedan var massage knappt ok (var det sexarbete?!) akupunktur var flummigt och yoga visste vi knappt vad det var. Genom tantran börjar ord  som som njutning, intimmitet och sex äntligen granskas och få en bredare betydelse än penetration och orgasm. Den som upptäcker tantra upptäcker en ny värld.
 

Hos mig kan kvinnor uppleva friheten i att erotiken inte är kopplad till någon annan. Du som identifierar dig inom HBTQI+ spektrat är också varmt välkommen - jag ser er och mitt hjärta är med er.

Inom tantra är det känt att vägen till fantastiska orgasmer går genom att sprida njutningen i hela kroppen med hjälp av andningstekniker och där kan jag hjälpa dig mot nya orgasmiska vägar. För mig är en stor del av erotisk njutning beröring av vårt nervsystem och särskilt ryggraden där vi har kundalinienergi. Nej det låter kanske inte så sexigt men nervsystemet är fantastiskt skönt när det väckts till liv och ger oss lustfyllda och avslappnande hormonduschar.

Sakta ned. Det är viktigt att vi inte går för snabbt fram och överväldigar kroppen. När du ger kroppen tid att andas och sakta ned så känner och upplever du mycket mer. Jag guidar och hjälper dig och genom övningar och vill du kan vi utbyta beröring med hjälp av Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent®)

Vi anpassar sessionen till dig och det du behöver just nu. Ibland pratar vi mer, ibland vill du snarare ha en behandling medan det andra gånger räcker med att andas. Det kan likna en Somatisk Sexolog session eller en Cuddle session. Kramar och närhet kan vara viktigt och ge oxytocin och en känsla av omtanke. Vill du träffa andra är mina kurser ett jättebra och prisvärt sätt att träna samtycke, gränssättning, uttrycka dina behov och få mer beröring i livet. Det här är en blandning av njutning och personlig utveckling som går djupare än mycket annat. För mig räddade det även min relation så jag kan starkt rekommendera det som relationscoachning


"To be sensual, I think, is to respect and rejoice in the force of life, of life itself, and to be present in all that one does, from the effort of loving to the breaking of bread."
 

 - James Baldwin, The Fire Next Time