Sensuell massage
- avslappnad njutning

"Jag har hittat en ny galax"

Välkommen till en plats där avslappnad njutning och livsenergi välkomnas under en massage. Jag blandar beröring, massage och coachning på ett modernt sätt där njutning och livsenenergi är utvecklande och läkande. För senaste nyheter från mig öppna Septembers Nyhetsbrev. Jag ger kurser i Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent®) som är en röd tråd i det jag gör och håller Cuddle Party™ varannan vecka på Hälsans Hus. Mitt senaste blogginlägg kan du läsa här Men du låter väl inte klienterna röra dig?!

Hos mig får du upptäcka en ny dimension av njutning som går genom hela din fantastiska kropp. Energiorgasmer är ett sätt att benämna det på och för dig som är mer teknisk kan vi prata om nervsystemet. Du expanderar din njutningspotential och genom medveten andning och beröring väcker vi njutningsfulla känslor som kan upplevas erotiskt. Det är naturligt att de delar av kroppen där vi har mycket nervtrådar upplever intensifierad njutning - nervsystemet sitter ihop och könet råkar sitta i mitten. Nya sätt att tänka och förstå vår sexualitet öppnar upp för energiorgasmer och ett bredare perspektiv på sex utöver penetration, ejakulation och orgasm. Sex på ett traditionellt sätt kan vara fantastiskt men det är också skönt att ha valmöjligheter och upptäcka njutning där din egen kropp är i fokus. 

Sensuell massage: Minimitid för en sensuell massage är 85 minuter då vi samtalar både innan och efter massagen och jag rekommenderar 120 minuter för en första session. Så fort du kommer in i rummet börjar vi känna in kroppen och du får andas och berätta om dig själv och dina behov. Vi gör övningar som ökar din kroppsmedvetenhet och förmåga att välja. Det här är inte en klassisk behandling där du lägger dig och vi går igenom ett fastställt program utan en modern typ av massage. Det finns flera möjligheter och jag vill presentera de för dig så att du har möjlighet att själv ta kontrollen över vad du vill uppleva med din kropp. Ibland vill vi välja mer och ibland mindre och de gånger då du känner " Jag bara lägga mig ned och låta dig göra det som brukar vara avslappnande och skönt" så gör vi det. Det viktigaste är att vi har möjlighet att välja och lär oss kommunicera det- det är vår kropp som vi bestämmer över och vi är olika. Vi skulle aldrig gå på restaurang och förvänta oss att kyparen bestämmer vad vi ska äta eller hur. Samma kropp har olika önskningar och behov vid olika tillfällen - därför är kommunikation en nyckel och grunden för samtycke och att själv bestämma i sitt liv är att känna sin egen kropp och gränser.

Energiorgasmer. Den här massagen är till för dig som är nyfiken på att uppleva avslappnad njutning. När hela nervsystemet är tryggt och berörs kan fantastiska känslor uppstå och oavsett om du vill ha avslappning, läkning eller glädje så hittar du något som resonerar i din kropp. Du får uppleva kroppslig njutning men i ett nytt perspektiv utöver det sexuella där ofta könet är i fokus och målet ofta blir orgasm. Hela din kropp har en fantastisk njutningskapacitet och jag bjuder in dig att upptäcka den genom mina händer och med guidning i hur du kan njuta mer.

Jag vill särskilt uppmuntra kvinnor att upptäcka och uppskatta sin kropp utan att det är i relation till andras lust och kropp. Din kropp är till för dig och i en trygg miljö får du utforska dig själv och vad du tycker om. Jag välkomnar kvinnor, män, LGBTQ eller hur du väljer att definiera dig att vara dig själv och nå dit du aldrig nått tidigare.

Sensuell massage för kanske tanken till mjukhet, fjädrar, en massa olja, lätt beröring, lugn och avslappning eller upphetsning? Javisst! Eller så tänker du på bestämd beröring, oljelöst, att bli hållen, omhändertagen, mjuk massage, beröring på triggerpunkter och växla mellan tryck och lätthet? Ja, absolut, för det här är som du vill ha det, ibland kan det till och med räcka att andas och njuta av dig själv genom att bara finnas till.

Direkt väg till njutning

Det här tycker jag är spännande. Hur förbjudet det är med njutning, beröring och den skam som finns över att uttrycka vår lust efter njutning. Varför ska inte en massage vara njutbar? För att det då kopplas till sex och att sexuellla närmanden sker så ofta utan samtycke att det skrämmer oss? Eller är det så att kroppslig njutning utanför ett romantiskt partner förhållanden utmanar vår syn på intimitet och kroppslig njutning? Direkt njutning är ett sätt att förklara hur vi utan yttre synintryck och tankar på pentrationssex kan uppleva njutning genom kroppen. Att känna erotisk njutning med en annan människa närvarande utanför ett partner- och sexrelateat sammanhang är en gåva.

Vi njuter av mat, musik, dans, samtal, alkohol och hela vårt nervsystem är ihopkopplat. Våra könsorgan har en otroligt mängd nervtrådar och därmed möjlighet till njutning. Det blir ju lätt så att om resten av kroppen njuter så gör även det här stora nervknippet runt könet det också. Och det måste inte vara sexuellt utan kan vara precis som för barn. En skön känsla i kroppen - inte mer. Vi tappar ofta det som vuxna när sex begreppet tar över.
Sex har ofta att göra med yttre synintryck, det vill säga indirekt väg till njutning. I en sensuell massage fokuserar vi mer på den direkta njutningen där du får utforska sensationerna i din kropp och sätta ord på dem. Att kunna växla och göra valen om njutningen ska vara indirekt, direkt eller en blandning är underbart. Här finns en kort förklaring till direkt och indirekt njutning. 

Du

Du uppmuntras att andas och känna in din kropp. Du slappnar av på en trygg och omtänksam plats där ett par varma händer assisterar dig och finns till enbart för dig. Du guidas i att utforska vad du tycker bäst om och sätta ord på det. Känn känslan av att hela din kropp*, uti minsta tå, blir orgasmisk (Ja, det går att göra utan könsberöring, oftast utmärkt!) Det är en ny värld att upptäcka och hur snabbt det går beror på vad du har med dig för erfarenheter. 

*Vänligen respektera att du har underkläder på och att det inte ingår beröring av könsdelar eller anus.

Jag

Jag erbjuder trygghet och någon som du kan vara erotisk med i ett professionellt sammanhang. Jag finns där för att hålla det utrymmet åt dig och jag guidar dig till att njuta fullt ut och släppa fram glädje, tvivel, funderingar, ljud, tårar, skratt, fantasier, allt du har tänkt men inte vågat säga. Du väljer alltid hur mycket du vill vara aktiv men möjligheten finns att expandera din njutning genom att röra dig, sätta ljud på känslor, kommunicera och vara kreativ i din njutning. Jag kan också varmt rekommendera att fortsätta utveckla njutningen hemma om du vill inkludera beröring av könsorgan genom min kurs i Orgasmisk Yoga Meditation - Onani/Självsex

Vi kan genom Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent®) utbyta beröring. Att beröra och bli berörd är mänskliga behov som ger oxytocin och skapar lugn och glädje. Jag är också utbildad Cuddle Party Facilitator och erbjuder även den typen av sessioner. Läs gärna mer om det fantastiska konceptet Cuddle Party som jag håller i Hälsans Hus varannan onsdag. 

Hos mig kommunicerar du också verbalt. Det är viktigt att kunna uttrycka sig verbalt, det skapar trygghet och tydlighet för våra kroppar. Båda två är en förutsättning för att vi ska kunna njuta fullt ut. Det lägger också en grund för samtycke när vi kommunicerar om våra behov, känslor och lust och lägger märke till vad som händer i vår kropp. Det är också viktigt för dig som bär med dig trauman eller andra jobbiga upplevelser som satt sig i kroppen. Kroppen behöver respekt och tid och ibland behöver vi närma oss den kognitivt och med ord först. 

En sak till - erektion som så ofta skambeläggs behöver du inte oroa dig för. Våra könsdelars fysiska uttryck som stånd och våthet berättar för oss att kroppen reagerar på något. Det här är intressant för ofta har vi en skev bild av att könsdelars blodfyllnad måste vara att vi känner sexuell lust och vi har inte ens ifrågasatt om det stämmer. Att vi kan känna oss erotiska och lustfyllda måste inte vara för att vi känner sexuell lust till någon annan. Kroppar har till exempel skyddsmekanismer och kan reagera på ett sätt som inte stämmer överens med vad huvudet vill. Sexuell lust är inte heller något som du behöver skämmas över utan det är biologiskt. Sedan gör vi alltid ett val vad vi ska fokusera på och hur vi ska agera på våra lustfyllda och iblandsexuella känslor. 

Sensuell massage och tantramassage - finns det någon skillnad?

Andas, rör dig, släpp ut ljud, låt känslorna och kroppen finnas, precis som under en tantramassage. Tantramassage är tyvärr ofta förknippat med könsmassage. Tantra handlar om att känna och kunna njuta av kroppen men inte nödvändigtvis om könsnjutning genom beröring och orgasm. Tantramassage kan också ha en inriktning där njutning mellan parter är i fokus eller där tantrikerns kropp är en stor del av behandlingen. I Sexological Bodywork som jag är utbildad i och i den sensuella massagen som jag ger fokuserar vi på din kropp och det fantastiska som den har att ge dig.

Ditt kön finns med i massagen genom att det välkomnas att finnas till, blodflöde till könet är välkommet, vi kan prata med könet. Det är beklagligt att män ska skambeläggas för att blodflöde till kroppens center syns. Vi börjar få en bild av att det är ok att njuta med hela kroppen i en massage men det är fortfarande tveksamt och skambelagt. För 30 år sedan var massage knappt ok (var det sexarbete?!) akupunktur var flummigt och yoga visste vi knappt vad det var. Genom tantran börjar ordet sex få en utökad betydelse och den som upptäcker tantra upptäcker en ny värld.
 

Hos mig kan kvinnor kan uppleva friheten i att erotiken inte är kopplad till någon annan och män kan sprida energin i hela kroppen och inte bara få den koncentrerad till könet. Inom tantra är det känt att vägen till fantastiska orgasmer går genom att sprida njutningen i hela kroppen med hjälp av andningstekniker och där kan jag hjälpa dig hitta nya orgasmiska vägar. För mig är en stor del av erotisk njutning beröring av vårt nervsystem och särskilt ryggraden där vi har kundalinienergi. Nej det låter kanske inte så sexigt men nervsystemet är fantastiskt skönt när det väckts till liv och ger oss hormonduschar.

Sakta ned. Det är viktigt att vi inte går för snabbt fram och överväldigar kroppen. När du ger kroppen tid att andas och sakta ned så känner och upplever du mycket mer. Jag guidar och hjälper dig och genom övningar och vill du kan vi utbyta beröring med hjälp av Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent®)

Vi anpassar sessionen till dig och det du behöver just nu. Ibland pratar vi mer, ibland vill du snarare ha en behandling, andra gånger kan det räcka med att andas. Det kan likna en Somatisk Sexolog session eller en Cuddle session. Kramar och närhet kan vara viktigt och ge oxytocin och en känsla av omtanke. Vill du träffa andra är mina kurser är ett jättebra sätt när du vill träna på gränssättning och få mer beröring i livet.