Ny mobil logo 23 feb 2

Sensuell massage - glädje i kroppen!

Välkommen till en plats där njutning och erotiska känslor är naturliga och uppmuntras. Kom in för en avslappnande eller sensuell massage. Minimitid för en sensuell massage är 85 minuter då vi samtalar både innan och efter massagen och jag rekommenderar 120 minuter för en första session. Vi börjar med att andas och du får berätta om dig och dina behov. Vi kan även göra övningar som ökar din kroppsmedvetenhet och vi kan även göra övningar där vi utbyter beröring. I slutet av den sensuella massagen så kan du avsluta med något som kallas "Big Breath" och sedan minst 5 minuters avslappningstid för kroppen - Shavasana - innan vi avslutar.

För dig. Den här massagen är till för dig som är nyfiken på att väcka erotiken i hela kroppen men utanför den vanliga ramen där könet är i fokus, där sex handlar om utlösning och snabb könsorgasm. Hela din kropp har en fantastisk orgasmisk kapacitet, jag bjuder in dig att upptäcka den genom mina händer och med guidning i hur du kan njuta mer.

Jag vill särskilt uppmuntra kvinnor att upptäcka och uppskatta sin kropp utan att det är i relation till andras lust och kropp. Din kropp är till för dig och i en trygg miljö får du utforska dig själv och vad du tycker om. Jag välkomnar kvinnor, män, LGBTQ eller hur du väljer att definiera dig att vara dig själv och nå dit du aldrig nått tidigare.

Sensuell massage för kanske tanken till mjukhet, fjädrar, en massa olja, lätt beröring, lugn och avslappning eller upphetsning? Javisst! Eller så tänker du på bestämd beröring, oljelöst, att bli hållen, omhändertagen, mjuk massage, beröring på triggerpunkter och växla mellan tryck och lätthet? Ja, absolut, för det här är som du vill ha det. Låt dig svepas med av njutning i en sensuell massage där du känner dig trygg och där vi sätter ord på och upplever kroppens nervsystem och potential till avslappnad och energigivande njutning. 

Direkt väg till njutning

Det här tycker jag är spännande. Hur förbjudet det är med njutning, beröring och den skam som finns över att uttrycka vår lust efter erotisk njutning. Varför ska inte en massage vara erotiskt njutbar? Hela vårt nervsystem är ihopkopplat. Att tro att bara en liten del av vår kropp är erotisk är ungefär som att säga att klitoris är en centimeter stor. Och vad är erotisk energi? För mig är det att ta emot kroppen och dess njutning som den är utan att döma eller tro att könet är en separat del av kroppen med endast ett syfte.

Livsenergi och erotisk energi kan båda komma från vår egen kropp och behöver inte sexualiseras i den begränsade repertioren av sex som vi ofta ser - PIV (penis i vagina) sex.
Ofta är upphetsning och erotik förknippat med yttre synintryck, det vill säga indirekt väg till njutning. Här ger jag dig en plats där fokus är på sensationerna i din kropp och du får upptäcka sensationer i din kropp och sätta ord på dem. Vi Sexological Bodyworkers har kläder på då det är från din kropp som den erotiska njutningen kommer, den direkta vägen till njutning. Se gärna filmen här om direkt och indirekt njutning. 

Din roll

Du uppmuntras att andas och känna in din kropp. Du slappnar av på en trygg och omtänksam plats där ett par varma händer assisterar dig och finns till enbart för dig. Du guidas i att utforska vad du tycker bäst om och sätta ord på det. Känn känslan av att hela din kropp*, uti minsta tå, blir orgasmisk (Ja, det går att göra utan könsberöring, oftast utmärkt!) Det är en ny värld att upptäcka och hur snabbt det går beror på vad du har med dig för erfarenheter. 

*Vänligen respektera att du har underkläder på och det ingår inte beröring av könsdelar eller anus. Istället för ejakulation som avslut använder vi taoistiska andningstekniker för att sprida energin i hela kroppen och närma oss kroppsorgasmer.

Min roll

Jag erbjuder trygghet och någon som du kan vara erotisk med i ett professionellt sammanhang. Jag finns där för att hålla det utrymmet åt dig och jag guidar dig till att njuta fullt ut och släppa fram glädje, tvivel, funderingar, ljud, tårar, skratt, fantasier, allt du har tänkt men inte vågat säga. Du väljer alltid hur mycket du vill vara aktiv men möjligheten finns att expandera din njutning genom att röra dig, sätta ljud på känslor, kommunicera och vara kreativ i din njutning. Jag kan också varmt rekommendera att fortsätta utveckla njutningen hemma genom min kurs i Orgasmisk Yoga Meditation - Onani/Självsex

Hos mig kommunicerar du också verbalt. Det är viktigt vid erotisk njutning att vi kommunicerar om våra behov, känslor och lust och lägger märke till vad som händer i hela vår kropp och själ. Våra könsdelars fysiska uttryck som stånd och våthet berättar för oss att kroppen reagerar på något. Det här är intressant för ofta har vi en skev bild av att könsdelars blodfyllnad måste vara att vi känner sexuell lust. Könet kan regera och säga "sexuellt" och fylla sig med blod, könet kan fylla sig med blod för att skydda sig, könet kan fylla sig med blod för att det helt enkelt hänt något i nervsystemet (ja könet finns ju mitt i kroppen och att tro att vi inte är sammanlänkade är en förenkling som att klitoris är en centimeter!)

För mig är en stor del av erotisk njutning beröring av vårt nervsystem och särskilt ryggraden. (Nej det låter kanske inte så sexigt men nervsystemet är fantastiskt skönt när det väckts till liv) Våra kön kan alltså reagera på beröring utan att vi har någon lust överhuvudtaget och det är bedrövligt att vi inte pratar mer om det. Det gäller både män och kvinnor. Läs gärna mer om skillnaden mellan könets uttryck och vår lust i Emily Nagoskis "Come as you are".

Sensuell massage och tantramassage - finns det någon skillnad?

Andas, rör dig, släpp ut ljud, låt känslorna och kroppen finnas, precis som under en tantramassage. Tantramassage är tyvärr ofta förknippat med könsmassage. Tantra handlar om erotik men inte nödvändigtvis om könsnjutning genom beröring och orgasm. Tantramassage kan också ha en inriktning där njutning mellan parter är i fokus eller där tantrikerns kropp är en stor del av behandlingen. I Sexological Bodywork som jag är utbildad i och i den sensuella massagen som jag ger fokuserar vi på din kropp och det fantastiska som den har att ge dig. Ditt kön finns med i massagen genom att det välkomnas att finnas till, blodflöde till könet är välkommet (helt galet att män ska behöva tänka på isbjörnar och skambeläggas för att blodflöde till kroppens center syns). Vi börjar få en bild av att det är ok att njuta med hela kroppen i en massage (för 30 år sedan var det inte heller ok med massage bara för njutnings skull) bara vi lyckas isolera det så inte könet också känner njutning. Vad är vårt problem med att hela kroppen njuter? Jag tror att det är vår bild av upphetsning och sex där upphetsning har ett slutmål - penetration och orgasm. 
 

Kvinnor kan uppleva friheten i att erotiken inte är beroende av någon annan, liksom män som kan sprida energin i hela kroppen och inte bara få den koncentrerad till könet. Män oroar sig ofta för att få erektion vilket är helt naturligt att få vid sköna känslor då blodflödet ökar i kroppen. Och det är lika vanligt att inte få stånd och ändå känna stark lust då du har möjligheten att utforska en total kroppsupplevelse. Att få stånd betyder emellertid inte att det behöver sluta i ejakulation eller frustration över att inte få det. Inom tantra är det känt att vägen till fantastiska orgasmer går genom att sprida njutningen i hela kroppen med hjälp av andningstekniker och där kan jag hjälpa dig hitta nya orgasmiska vägar.

Det är också viktigt att vi inte går för snabbt fram och överväldigar kroppen. När du ger kroppen tid att andas och känna in så märker du i vilken takt du vill ta det och jag kan guida dig, ibland kanske genom övningar, ibland pratar vi mer och ibland räcker det att njuta av att andas. Kanske kommer det likna en Somatisk Sexolog session istället för en sensuell massage och du och din kroppar har möjligheten att känna vad som passar dig. Kramar och närhet kan också vara viktigt och ge oxytocin och en känsla av omtanke. Cuddle Party är ett jättebra sätt att börja när du vill träna på gränssättning och få mer beröring i livet.