Sofia Kreissl Blog

Jag upptäcker en dag att jag tappat lusten. Känner att jag förlorar makten över mitt liv och bara gör, planerar och stressar. 

Jag tittar på mina barn. Har de snott min tappade lust och livslust? 

Min son, vid skrivandets stund 7 år, agerar på vad som känns rätt i stunden. Han lever i kroppen. Det är vackert. 

När man har barn är samtycke en ständig träning, och att säga nej 300 gånger om dagen sliter på lusten. Men han frodas. Han vågar känna. Han ber om det han behöver. Jag njuter av hans glädje när han får det han vill ha. Och vi utvecklar sakta men säkert respekt när vi får ett nej, när samtycke etableras och vi lär oss göra överenskommelser.

Jag vill leva livet på ett mer organiskt sätt. I kontakt med kroppen och naturen, i harmoni med nuet och de naturliga cykler som finns i kroppen. Ja till mer avkoppling och mer njutning. 

Njutning - så laddat, så missförstått. Njutning ett ledord inom den metod i positiv psykologi jag lär mig och använder - Organic Intelligence. Vi läker trauman genom att orientera i riktning mot njutning, vi lär kroppen nya mönster.

Njutning kan vara intensiva häftiga orgasmer, energiorgasmer och upplevelser. Men det är ögonblick av hög intensitet. Det blir lätt mer Human doing än Human being. Därför gäller det att hitta en balans. Njutning är harmonin när vi är i synk med vårt biologiska system.

Njutning är att älska vår kropp och dess fantastiska möjligheter. Njutning är att samspela och känna samvaro med världen, människor och naturen. 

Värdersätter vi njutning, och våra kroppar? Hur mycket något är värt mäts i uppmärksamheten vi ger det. Hur mycket uppmärksamhet ger vi våra kroppar på insidan? 

Kommer du på en session till mig så guidar jag dig till att uppskatta och lära känna din kropp. Att vara i nuet och känna in vad du vill, kommunicera det och njuta av dig själv. Det är du som är ledaren över din kropp och njutning, det är du som har makten. 

Makt är viktigt att prata om. Den har ofta tagits ifrån oss, särskilt i kvinnokroppar. De blir dömda, tafsade på och utsätta för otrygghet. Vi återtar kroppsmakten när vi återtar njutningen och ledarskapet över vår njutning. När vi gör det ihop med andra, återfinner vi också tilliten till andra. 

Det finns så mycket vackert där ute och det är lätt att glömma. När vi har med oss en härlig kropp som vi älskar för vad den kan ge oss, vår egen, så är det lättare att komma ihåg. Så när vi ger våra kroppar extra uppmärksamhet och kärlek så gör vi världen vackrare. ❤

Varför gick inte Paulo till dig istället? Min kompis suckar. Anders Tegnell har på några dagar utmanövrerats av Paulo Roberto - ja sex vinner över virus, i alla fall i uppmärksamhet. Skönt att som somatisk sexolog få det bekräftat såhär i post Covid-19 paniken när inställda kurser och sessioner oroar. Och visst är vi några stycken som riktigt känner i kroppen hur den här isoleringen berövar oss på närhet vi tidigare inte sett som oumbärlig?

Vi närmar oss en avgrund, medan jag beundrar de i skottelden som tar besluten om död och ekonomi. De senaste månaderna, när människors liv och möjlighet att livnära sig, plötsligt ställs emot varandra på hemmaplan, har världen både blivit både stor och liten. I andra delar av världen görs de här valen dagligen - människor har inte råd med sjukvård eller att rädda livet på alla sina barn med förebyggande åtgärder.

När de stora världsfrågor blir för påträngande är det skönt, när det lilla i mitt liv hamnar i fokus - som när det syns i hela kroppen att jag saknar vardagliga kramar. Och jag saknar mina klienter. Jag kramas aldrig för min skull, det är en tjänst jag villigt erbjuder, men nog saknar min kropp att jobba, att ge den här kroppsliga upplevelsen till andra och finnas till i närhet. 

Jag är född i ett land med ett välfärdssystem som fattat att vi är sammanlänkade, att vi påverkar, och behöver varandra. Det blir så tydligt när en människa äter fladdermöss i brist på kor och grisar, tar livet av, ja vad tror ni, miljoner (?) människor och samtidigt kör världsekonomin i botten. Det blir tydligt när människor åker till Sverige, erbjuder sina kroppar till människor utan respekt, för att de inte ser något annat väl för att försörja sina barn.

Fattigdomens gräslighet blir tydlig när människor jobbar med sex ur ett fattigt perspektiv. Vi ser fruktansvärda övergrepp, människor utan valmöjligheter, och rovdjursinstinkterna verkar ta över hos andra som utnyttjar de fattiga. Jag vill tro på det goda, på de män som inte njuter av att begå övergrepp, visst tror vi att det är en överväldigande majoritet? Hur hjälper vi de bäst att ta rätt beslut?

Fattigdom utarmar oss på valmöjligheter och skapar övergrepp. Medan rikedom skyddar - åtminstone mer. Sexarbetare i fattigdom är utsatta och i vår priviligerade sits blir det väldigt påtagligt. Vi måste välja att inte vara en del av utnyttjandet av andra människors fattigdom.

Jag önskar att Paulo testat mig -  och gett de som jobbar professionellt med njutning, som har valt kroppsterapi som jobb och passionerat försöker överleva på det en chans, att Paulo gett tantra en chans. Om Paulo Roberto den där torsdagskvällen när han köper sex, för första gången i sitt liv (otur!), hade kunna tänka sig annat än att ha penetrativt sex, könsinriktat sex eller ta makt och begå övergrepp på en tjej, då hade han kanske kunnat bli en förebild istället? 

Sex är ofta en sammanfattning av så mycket annat som vi kanske inte riktigt kan sätta fingret på utan förenklar till kön och könsorgasm i brist på bättre upplevelser; njutning, känna intimitet och bli sedd, uppleva känslor och närhet och uppleva och utveckla sin förmåga att beröra och beröras, hitta samhörighet och närhet med en annan människa.

Tantra, cuddle party, sexological bodywork, alla alternativ där människor som kan välja aktivt har valt att involvera sin kropp med andras kroppar. Att välja någon med utbildning är som att välja KRAV-certiferat istället för billigt och blunda om vi misstänker att ett barn har tvingats jobba. "Så är det" säger vi istället och tjänar pengar på varan där någon utnyttjats över sina gränser. Det är ju inte direkt barnets kropp vi köper och vi ser det inte om vi köper produkter. Vi såg felet när Paulo gjorde det. 

Du hade kunnat bli vår förebild Paulo Roberto. Mannen som njuter, känslig och inkännade, samtycke personifierad. Spännande, men inte otäck, inte okänslig, utan en man som med stolthet kan berätta att han utvecklar sin känsel och känsloliv.

Som tur är blir vi fler och fler som upptäcker att den här möjligheten till njutningsmassage och ett vackert upptäckande av kropp och närhet. En av de är Per Gulbrandsen som bloggar på Lem och Liv om sin upptäcks - och läkande resa efter prostacancer. Och jag älskar mitt jobb - välkommen att upptäcka den här världen med mig!

"Du är som ett levande tyngdtäcke" säger min klient och vi skrattar.

Jag ligger avslappnat ovanpå honom och känner hur sant det är. Det är ju det här jag gör, jag skapar trygghet, omtanke och en massa oxytocin med min kropp.

Att få tyngd på sig som är välkommen är omfamnande och skapar sköna känslor i kroppen. Sedan kan det omvända vara lika sant och därför är det så viktigt att vi kommunicerar.

Men sex komplicerar det här eftersom vi har en kultur av att blanda in sex överallt. Det kan såklart vara sexuellt när du har en annan människa på dig. Jag upplever det sällan i det sammanhanget vi skapar i och vi pratar om känslor och det som händer i kroppen. Sexuella impulser kommer upp, likaså erektioner kan göra det men vi gör sedan val. Vi upptäcker att sexuella känslor i kroppen är övergående och inte något vi behöver reagera på. Så enkelt är det - vi människor kan välja och vi har så mycket mer att upptäcka än sex. Njutning och sex är inte samma sak. Det är njutning att ha ett skönt levande tyngdtäcke på sig, det är tryggt och omfamnande. 

Använd din intuition säger ibland klienter. Javisst säger jag. Det kan jag göra, men den kan vara fel. En kropp kan sekundsnabbt ändra sig och ibland även hamna i frysrespons. En frysrespons syns inte alltid, så effektiv kan den överlevnadsmekanimsen vara. Paniken som ligger i frysresponsen framställs som en kropp i stillhhet. Så jag bjuder in till att prata och jag har lärt mig att vara mer rädd för situationer där vi inte pratar än de där vi pratar. 

Finns det en etablerad överenskommelse om att stämma av då och då så är det sällan det inte bidrar positivt. När vi omtänksamt, lugnt stämmer av ibland om det finns något som kan göra det här ännu bättre är det inget som stör. Det bidrar till att vi blir omhändertagna och får bättre möjlighet att även själva ta hand om oss. 

Men åter till tyngdtäcken, den här underbara uppfinningen. Vem har inte legat och kramat en kudde på kvällarna för att det är mysigt? En del kanske har en partner att göra det med. Men som i mitt fall så är min partner redan tagen av min 4 åriga son. Han kommer vara upptagen tills vår älskade son bestämmer sig för att byta plats med mig och känner sig trygg i sin egen säng. Till dess så nöjer jag mig med ett tyngdtäcke och att ha världens bästa jobb:)

Tyngdtäcken är lättare att flytta på än människor. Plötsligt så känns tyngdtäcket varmt, klaustrofobiskt eller bara inte skönt. Täcket kastar vi av oss men människor kan vara svårare att be kliva av. Vi behöver prata om beröring och våga förstöra den goda stämningen. Samtycke är en process och något som förändrar sig med kroppen. Det senaste årtiondet har inneburit en neurologisk revoslution och de insikter som görs om trauma visar oss hur vanliga överlevnadsstrategier och "Freeze - responser" är.

Att tyngdtäcken är bra och fungerar visar att vi börjar förstå hormoners och hudens betydelse. Jag blev fascinerad när jag såg ett TED klipp och forskare beskriver huden som ytterligare en hjärna i kroppen. Javisst, tänk all information som huden tar in och alla känslor vi känner genom den! Den är smart och visar ofta innan hjärnan vet hur vi mår. Så ta hand om din hud och ge den lite extra kärlek så här till Alla hjärtans dag! Det här är njutning. 

En klient säger efter sessionen ”Det är inte sensuell massage du gör. ” Men han är väldigt nöjd. Och nej om du ser en förförisk tjej framför dig som ska tända dig när du tittar på henne eller locka dig att känna sexlust så är det inte vad jag erbjuder. Jag förstår att det är svårt att se något annat när vi inte har upplevt det och samtidigt respekterar jag helt att den lusten finns. Jag skäms nästan över vad jag tänkte första gången jag skulle få en session och hur begränsad jag var i min syn på njutning.

Vi föds med en kropp som är förberedd för att må bra och vara avslappnad. I mina sessioner är det dit vi vill komma igen. Det naturliga tillståndet som kan finnas hos ett barn som inte är sexualiserat och som känner sig tryggt. Närvaron i vår egen kropp som samhället har gjort så svår är möjlig att hitta och för med sig lustkänslor och livsglädje.

Det är inte lätt att hitta ord på den här formen av kroppsterapi och vår begränsade syn på kroppslig njutning där kön automatiskt förknippas med sex gör det svårt. Att det här är ren och skär neurovetenskap och anatomi är vi helt blinda för eftersom kön förminskas till enbart sexuell funktion. Men mina barn vet det utan att behöva läsa en bok eller ta en session. De är ännu inte skambelagda och sexualiserade.

Jag kliar min son på ryggen och han skrattar och säger att det känns i snoppen. Ja och det är inget mer med det. Nerverna sitter ihop. Vi behöver kunna skilja på det här för annars finns risken att allt blir sexualiserat - inklusive barn. Det är ett sjukt synsätt att vi sexualiserar allt. Våra könsorgan ändrar sig hela tiden, även kvinnors, de är fyllda med olika mängder blod och våta vid olika tidpunkter. Det har inte bara med sex och fortplantning att göra.

I sessioner med mig inbjuder jag dig att hitta tillbaks till det du föddes med – hud och nervsystem som är otroligt sköna i sig. Det ger avslappning och fullständig närvaro att känna sin kropp och inte fantisera bakåt och framåt eller fokusera på någon annans kropp. Att göra det valet när jag ska ha fokus på min kropp eller inkludera andras är så värdefullt och berikande.

Det jag tycker är synd är att vi ibland tappar kontakten med vår egen kropp när vi sätter fokuserar på andra kroppar och det mesta blir sexuellt. Det som gör att beröring på foten kan kännas i könet – det är inte sex utan det är ditt nervssystem. Kombinerar du det med fantasier och bilder som är sexuella så blir det sexuellt – du väljer. Nervsystem + sex kan vara en fantastisk kombination och att vara medveten och kunna välja är en gåva i sig.

Som vuxna människor är sexualitet en helt naturlig del som vi inte ska skämmas för att vi vill uppleva. Så länge det sker i samförstånd med samtycke. Kanske är det bristen på samtycke som gjort oss så rädda för sexualitet och inte sexualiteten i sig?

En stor del i min utbildning i Sexological Bodywork och Samtyckeshjulet (Wheel of Consent) är att hitta fokus på och känna vår egen kropp. Kroppsinkänning är något som många av oss har blockerat. Vi kan hitta den igen genom att fokusera på vår kropp och få uppleva trygg och närande beröring.

Kämpar jag själv med att vara i kroppen och känna den fullt ut? Ja, varje dag. Det är en utmaning att sakta ned, att välja och att känna. Ibland går det inte alls och jag respekterar det. Ibland är det nödvändigt att sätta på autopilot och jobba på. Ibland blir det för mycket att ta in med för många upptäckter och utmaningar när medvetenheten ökar och både positiva och negativa känslor, beteenden, mönster och insikter kommer upp. Men vetskapen om att kunna bli berusad av hormoner finns där som en läkande möjlig kraft och skapar hopp och glädje. 

Ja vilken resa det är att upptäcka kroppen och hur den resan går rakt ned i barndomen (Va, igen, var vi inte klara?!) Varför reagerar jag som jag gör och varför reagerar min kropp så här? Ja tråkigt blir livet aldrig igen det är ett som är säkert. Men nu ska jag luta mig tillbaka en stund och drömma om när jag får nästa session av någon av mina fina kollegor och helt får sätta mig själv och min kropp först. Eller kanske en session Orgasmisk Yoga Meditation - gratis men lite mer disciplin...;)

Tänk vad beröring är känsligt. Tänk vad förbannad jag fortfarande kan bli när någon skeptiskt tittar på mig och undrar vad jag gör. ”Men du låter väl inte klienter röra dig?”

Jag har precis varit på en suverän kurs i England med Betty Martin om Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent) och utforskat gränser, önskningar, behov och att verbalisera det i samspel och samtycke med andra. Ja vi lär med kroppen och det innefattar utbyte av beröring. Jag har lärt mig så mycket om mig själv och min kropp att min tacksamhet knappt vet någon gräns. Jag har fått mitt beröringsbehov tillfredsställt och jag har fått bekräftelse på att världen är vacker och god. Och det händer inte i en skambeläggande miljö.

Hur ska vi lära oss beröra om vi inte får röra andra? Hur ska vi få våra grundläggande behov av beröring tillfredsställda? Bebisar använder sina händer hela tiden och de dör utan beröring. Vad händer med vuxna som inte får beröring eller inte får beröra?

Vi har beröringsbehov. I vuxenvärlden likställs ofta beröring och sex. ”Om någon (andra könet) tar på dig är det sexuellt.” (Och usch och fy för sex förresten om det inte är Disneykärlek inblandad och det inte är romantiskt) De här puritanska värderingarna är skadliga och de går emot hela vår natur. Sex är inte skadligt men det som patriarkatet, Disney och kyrkan i historien (jag älskar dagens svenska kyrka) har gjort med sex och beröring är dock en katastrof.

Alla har inte möjlighet att röra någon och även de som har det kan vilja ha mer eller annan beröring. Utan att kräva det av en motsträvig partner vilket skapar övergrepp – inte samtycke. Och ska en person ge upp ett medfött behov för att partnern inte är villig till att göra något? Det är precis som en massage. Din partner vill inte alltid massera dig när du vill eller på det sätt du vill. Därför finns det profesionella behandlare, Workshops som Cuddle Party och ett helt community som har förstått det här med att beröring är viktigt. Och genom Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent) även det fundamentala om hur vi kan uppnå klarhet vad gäller samtycke och utforska vad som får vårt hjärta att sjunga. Läs gärna mer om mina kurser i Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent).

Kommentaren ”Du låter väl inte klienterna röra dig” får jag efter att ha förklarat Samtyckeshjulet så kort och gott jag kan. Men det är upplevelsen som förändrar något. Jag upptäcker fortfarande så mycket nytt genom Samtyckeshjulet trots alla de tusentals timmar jag har lagt på det, upplevt och levt det. Samtyckeshjulet räddade min relation med min partner, pappan till mina barn och mannen jag älskar.

Samtyckeshjulet gör att jag kan utbyta beröring med klienter utan att hamna i röran ”vad är det vi gör, varför, vem är det för, är det här ok, undrar vad du tycker, undrar vad alla andra tycker, är det här rätt” allt det där som gör att vi undviker beröring för att det är oklart och i slutändan kan leda till övergrepp. Samtyckeshjulet är inte en quick fix och inom sexualitet är det farligt om vi letar efter botande enkla behandlingar. Det jag gör handlar om coachning där klienten är experten på sin egen kropp och läkning och utveckling är ett långsiktigt arbete. Och ja, att beröra mig finns som en möjlighet för att inom tydliga ramar samspela med en annan människa.

När jag jobbar med Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent) får klienten utforska sina behov, önskningar, njutningspotential, gränser, kropp och lära sig tillsammans med mig. För många är det bättre att utforska sin kropp med någon professionell än att göra det med en annan osäker människa som det kanske också står mycket på spel med (mitt livs kärlek – inget får gå fel!) Hos mig behöver du inte censurera något och du behöver inte oroa dig för att göra fel – du är här för att lära dig. 

Det är med glädje jag ser hur somatisk sexutbildning sprids och det kommer fler och fler möjligheter att gå i coachning, terapi, få sessioner och behandlingar där beröring inte skambeläggs utan utforskas som ett steg till mer njutning och personlig utveckling.

Alla behöver inte det här och är inte redo för det men för dig som känner nyfikenheten spira, välkommen till en helt fantastisk värld!

Onani Njutning Yoga Onani Njutning Yoga

Könsorgasm. Istället för att titta på porr i tio minuter och få en härlig könsorgasm så gjorde jag nu på morgonen det jobbigare valet att hämta mitt OYM -Orgasmic Yoga Meditation” kompendium där minst en halvtimme avsätts. Den är Orgasmic för njutningen som skapas i kroppen, det är Yoga för rörelse är en viktig del, det är Meditation där det handlar om att vara närvarande i sin egen kropp och inte ha ett mål (könsorgasm) eller fantasier (sex med andra). 

Min favoritporr. Jag känner ingen skam längre över att titta på min favoritporr och ha sex i fantasin för att sedan få en härlig könsorgasm. Jag firar att jag gör det. Jag tänker aldrig mer låta någon skambelägga mig för det och jag onanerar precis hur mycket jag vill. Det är ett naturligt behov och ett fantastiskt sätt att njuta. Jag gör det och jag gör också OYM, det vill säga jag tar mig tid att utforska och upptäcka variationen i onani istället för den snabbare vanemässiga vägen där fantasier och orgasm spelar större roll. Inget fel i det men ibland vill vi upptäcka nytt och ha en bredare variation av oss själva och vår njutning. Därför har jag en kurs i Orgasmisk Yoga Meditation för den som vill hitta på mer.

Du har alltid någon sorts val. Det är som att välja ”Ska jag träna eller äta en påse godis?” ”Ska jag dricka mer vin och må skit imorgon eller ska jag gå över på vatten?” ”Ska jag plugga till provet eller ringa någon?” Ska jag läsa en bok eller se på tv?” Ibland orkar vi göra de där jobbigare valen som på lång sikt är värt det men som kan vara jobbiga i början. Ibland är det just det enkla belöningssystemet vi behöver och det är inte alltid lätt att lyckas med balansen. Det är dock mycket lättare att göra under strukturerade former och i ett sammanhang med andra, så halleluja för att det finns workshops, tantrakurser.nu, sessioner och ett härligt beröringscommunity att tillgå.

En OYM dag Den här söndagen är en dag då det inte finns någon hållbar ursäkt att ta den snabba vägen (jag är för trött, jag har för lite tid) och jag kommer ihåg hur euforisk jag alltid är efter en Orgasmic Yoga Meditation och vad jag lär mig om mig själv. De vackraste mest lärorika stunderna i livet har jag fått genom mig själv och OYM. Den största njutningen och avslappningen likaså.

Jag lägger mig efter förberedelser i soffan och börjar min utvalda OYM övning. Jag tar lugnt på min kropp och då blir musiken jag har på störande efter ett tag, den för bort uppmärksamheten från det jag känner. Jag vill känna min kropp och höra min röst och andning, det pågår så mycket fantastiskt inuti mig att jag vill ge det 100% av min uppmärksamhet. Ljuden den gör är upphetsande och befriande. De upptäckter jag gör under de fyrtiofem helt underbara minuter där jag uppnår lugn och glädje är bland annat att:
1. Rastlösheten som jag kände 3 timmar efter att jag gick upp och som gav mig ett sockersug/sexsug beror på att jag är trött. Jag respekterar den känslan så jag ligger stilla med händerna på min kropp en stund i tacksamhet över att få vila mitt på dagen och ge min kropp det som den behöver. I samhället får vi inte vara trötta mitt på dagen, vem hinner det? Och ändå vet vi genom forskning att vi efter 90 minuter av aktivitet behöver 20 minuters avkoppling. Det är naturliga cykler och i den perfekta av världar så respekterar vi våra kroppar utan att köra över deras behov med kaffe och socker.
2. Spänningar i min kropp, hur de släpper när de får tid och uppmärksamhet. Min kropp slappnar av i trygghet och börjar känna njutning istället. Jag älskar det här, jag älskar min kropp, och just då är det helt irrelevant hur den ser ut, den är ju så skön!
3. Hur mitt kön pockar på uppmärksamhet när lusten i kroppen vaknar och jag njuter av ta på mig själv över hela kroppen. Jag blir mjuk och öppen.
4. Hur jag sedan inte vill behärska mig när jag väl börjar röra mitt kön med en vibrator (djävulens påfund, ruskigt effektiv!) och det istället för en möjlig kroppsorgasm med totalt fokus på min kropp slutar med en vanlig könsorgasm som påverkas av fantasier. Och skönt var det, ja!
5.Friheten och livslusten
som finns där när jag upptäcker min kropp och respekterar den och de behov som finns i stunden. Hur jag fylls av tacksamhet över att få ha kommit in i det här beröringscommunityt där jag hela tiden lär mig och vi lyssnar på kroppen och uppmuntrar njutning. Googla Sexsibility om du är nyfiken, tantra, kundaliniyoga, Sexological Bodywork, School of Consent eller parkurser inriktade på beröring. 

Ett stort tack till Joseph Kramer och Sexological Bodywork som skapat OYM och lärt mig att inte bara leva i huvudet utan också i kroppen. Och sedan att binda ihop de två! Tack också till alla ni modiga människor i beröringskretsar som ger mig modet, friheten och utrymmet att välja det jag vill utan att känna skam eller måsten. Det är en vacker värld och jag hoppas fler vågar pröva på den :)

Min sexualitet #Me too #Me too #Me too. Jag vet inte hur många gånger jag skulle vilja upprepa det och kommer upprepa det i framtiden. Det räcker inte att lära sig sätta gränser, att vara på sin vakt, det måste till samhällsförändringar där alla tar sitt ansvar. Är det inte min fysiska kropp så är det på internet. Ja varför tar inte Google sitt ansvar?

Googla sig Jag googlar mig själv. Nästan ett tjugotal sidor är knutna till mitt namn och har titlar i stil med “Massage billig stockholm sexkontakt” “Dejting 19 år tjej - Dejtingsajt rika tillsammans”

Jag råkar göra det här en lördagsmorgon och blir lite upprörd. Min partner säger “Du borde inte jobba på helgen”.

Det är mycket vi kvinnor inte borde göra för att skydda oss själva. Alltifrån att inte ha musik i hörlurarna (någon kan överfalla dig), gå ensamma (någon kan överfalla dig), bli fulla (någon kan överfalla dig), jobba med sexualitet (någon kan överfalla dig), vara lite för glada och öppna (någon kan överfalla dig).

Be till Google eller be till Gud När det gäller att kopplas ihop med sexarbete på Google så känner jag mig chanslös. Jag har anmält till Google att någon utnyttjar mitt namn för sökoptimering flera gånger. Det är ungefär som att be till Gud men det känns som att Gud i alla fall lyssnar. Jag förstår att Gud inte har tid att svara eller bekymra sig om mina små problem, men jag känner ändå ett sorts känslomässigt stöd och min tro att Gud (som jag inte ens vet om jag tror på) bryr sig mer om mig än Google cementeras med varje anmälan jag skickar.

Googles makt Google är som en domstol full med män som frågar varför du hade stringtrosor. Eller bara vänder bort huvudet och inte tycker sig ha tid eller ansvar att ta sig an andras problem. Det där att vi kvinnor ständigt utnyttjas i sexuella sammanhang - för nöjes skull eller kommersiellt.

Först försökte jag anmäla kränkning av namn. Det gav jag upp direkt för det kändes helt omöjligt - endast i väldigt speciella fall gör Google något. Då anmälde jag att någon sökoptimerar sin hemsida genom att skriva ned mitt namn och de tjänster jag erbjuder på ett dussintals olika hemsideadresser. Om man klickar på dem så leder de till några få sidor men alla med en naken tjej.

Automatisk svar Jag får ett automatiserat svar på anmälningarna och varje gång jag fortsätter googla (och jag börjar bli van att se rubrikerna om sexuella tjänster som leder till sidor med nakna tjejer) så kommer jag ihåg den uteblivna återkopplingen från Google. (tjänar inte Google tillräckligt med pengar för att kunna skicka personliga svar på uppföljning av ärenden som alla andra normala kundorienterade företag?) Jag kommer också ihåg frustrationen och maktlösheten jag känner och jag undrar hur mycket man kan lita på Google. Visst hade jag en gammal kollega vars fru arbetar på Google, undrar om det skulle hjälpa?

Sexarbete och det jobb jag gör Jag dömer inte sexarbete men det känns inte bra att klienter kommer till mig och skulle kunna tänka “Jo, men nån sanning finns det väl i det” Det riskerar att de kommer med fel intention. Jag har ju gjort det själv, blint litat på Google. Är man så stor kan man väl inte ha så fel? Men nu äntligen börjar ju giganterna falla och rädslan ge vika så att vi börjar prata om det.

Mina barn Jag fasar också för att mina barn en dag får höra från sina kompisar att de googlat upp deras mamma på en dejtingsida med rubriken “Massör Stockholm Svenska Sexklipp - Category: Stockholmstjejer.net” eller "Massage Vasastan Body To Body Massage - Gratis Mjukporr" Den skam och de fördomar som omger sexarbetare är nog bland de värsta som finns. "Mamma - vad är en hora?" Jag känner att jag vill förbereda de på det då jag inte kan kontrollera vad andra ser och tror på internet.

Skammen Vår sexualitet kapas om och om igen, missbrukas och våldtas i värsta fall. Den skambeläggs, den tillhör inte oss och det är ofta vi som anpassar oss. Men det ska inte vara vår skam, utan ni som utnyttjar oss och att även ett så stort företag som Google inte kan göra något åt det är en skam. Det finns hemsidor som missbrukar andras sexualitet/kroppar/jobb/namn för att tjäna pengar och tydligen har Google svårt att göra något åt det. Och ändå ska det vara vår största och mest pålitliga sökmotor? Den vi litar på när vi vill veta något, när vi vill ha hjälp, när vi vill nå ut till andra.

Vem tjänar pengar? Jag räknar dagarna tills Google gör något åt de sidor som tjänar pengar på att fiffla med sökoptimering och koppla mitt namn till hemsidor där nakna tjejer med ett finger i vaginan ligger och uppmanar en att registrera sig för sexkontakter. Jag räknar dagarna och sidorna och undrar över varför jag inte ens kan få ett svar. Vem tjänar pengar på att google inte kan svara?

Onanera - Njut av din kropp Onanera - Njut av din kropp

Onanera - det vackraste som finns 

Vi bär med oss normen att onanera är i ”brist på något bättre” och något man inte gör i ett förhållande. Du som onanerar i ett förhållande och inte skäms över det - jag tror att du tillhör ett fåtal lyckliga! Det behöver spridas.

Vidare ska inte en heller onanera tillsammans med andra eller prata om det. I alla fall inte på jobbet över en kopp kaffe. Eller kanske är det just det vi ska göra, pröva att blogga om det, eller läsa bloggar om onani, kanske testa någon person i omgivningen och se vad de säger? Det förvånar mig ofta hur öppna folk är, men så är det ju faktiskt, det är naturligt och något vi alla gör.

Det är möjligt att onani är så hysch hysch eftersom romantiken har övertygat oss om att (erotisk) njutning behöver vara ett utbyte där vi har två parter som båda njuter (helst lika mycket och samtidigt. Bara det kravet kan vara avtändande). Här kan The Wheel of Consent (Samtyckeshjulet) ge rika insikter om vår sexualitet och tydliggöra för oss vad vi vill göra för oss själva och för andra. Och njutning, erotisk är också kontroversiellt, kanske för att det oftast finns krav på andra människor när vi söker erotisk njutning? 

Att onanera lär oss om vår kropp och det är lättare att sätta sina egna gränser och uttrycka det om vi känner och uppskattar vår egen kropp. Om vi onanerar utan skam och ser det som ett utforskande så går det ofta att onanera ännu mer njutningsfullt än vad vi gör. Helt naturligt så tenderar vi att onanera med enbart könsfokus och på ett sätt som fungerar för oss. (ger oss orgasm/ejakulation) Det är helt ok men för den som vill utforska sin onani vidare kanske det är dags att göra det genom en kurs i onani? Jag har en kurs du kan göra hemma Onani/Självsex. Jag har också kollegor som ger kurser i självsex/självkärlek/onani. Kontakta mig om du är intresserad!

Prata om att onanera och göra det i grupp
Jag har äntligen kommit till en punkt i livet där jag kan onanera med min partner och kan prata med andra om hur jag tycker om att onanera. Att onanera och prata om det utan skam är väldigt befriande. Och det öppnar upp möjligheten att onanera bättre och bättre. Min partner och jag onanerar själva, vi onanerar tillsammans och jag tror inte att vi är unika. Men få pratar om det och det tenderar att skambeläggas. Vi behöver börja prata om sexualitet mer än vi gör. Speciellt i dagens samhälle där sex framställs väldigt enkelriktat. 

Normen i samhället om att onanera liknar den om sex, att vi mer eller mindre ska vara födda till att veta hur vi ska onanera, inte prata om det och absolut Gud förbjude låta någon se dig (i det här fallet inte ens din partner). Och javisst, ofta vet vi hur vi ska gnugga könsorganen på ett visst sätt för att få en orgasm. Så länge en är glad och nöjd med det är allt frid och fröjd. Men för den som vill utveckla sitt sätt att onanera och inkludera hela kroppen så är input från andra ovärderligt.

I Sexological Bodywork som jag är utbildad i är fokus på den direkta njutningen. Du kan nå extas genom närvaro i din kropp och utan behov av andra. Se gärna videon i slutet av det här inlägget om direkt och indirekt njutning.

Sexological Bodywork börjar vi med att onanera. Vi får utforska vår egen sexualitet på djupet som en grund för att jobba med andras. Jag har aldrig gått så djupt som när jag utforskat min egen kropp med variationer av andning, rörelse, beröring, ljud och ord. Vi har en tydlig struktur på en onani session och de riktlinjerna betyder mycket för tryggheten och möjligheten att lära känna och älska sin egen kropp på nya kreativa sätt, utan att orgasm eller ejakulations behovet tar över. 

Din sexualitet och njutning är din, den behöver inte vara i relation till någon annan, inte heller när du är i ett förhållande. Det är helt naturligt, bra och välkommet att onanera i ett föhållande, inte som ett alternativ utan som en del av din sexualitet. Våga njut av din kropp, se det som träning för att njuta mer med en partner!​​​

Att känna sig misslyckad Jag är en av de där som inte fixade mindfulness. Jag prövade meditation och liknande former, tvingade min kropp att vara stilla, eller gjorde övningar med kroppen, kände mig enormt uttråkad och huvudet flög all världens väg.

Känsla av ADHD och känslan av misslyckadande förföljde mig och jag tänkte att med åldern så kanske det blir lättare. Men det som saknades och som jag behövde var fysisk beröring och det tog mig många år att inse. Jag visste att jag gillade beröring, men jag förstod inte hur mycket jag behövde det.

I klassrummet. Min aha upplevelse kom en dag i klassrummet (jag har varit och kommer alltid vara lärare, tacksam mot de elever och lärare jag mött) när specialläraren kom in. Jag hade en elev som aldrig satt stilla och en utmaning var att hitta honom. Hon ställde sig bakom honom och masserade hans axlar. Att kunna ge en elev hela sin uppmärksamhet är ju alltid effektivt, men det här gav mig en bild av honom jag aldrig sett tidigare. Hela hans kropp, från huvud och ned slappnade av, för första gången var han inte på väg någonstans.

Oxytocin och händer. Så jag gjorde likadant, jag masserade honom, och upptäckte förvånat att jag också fick ett inre lugn. Oxytocinkick och en massa hormoner kommer gång vid beröring men förklaringen till varför det kan ge så mycket att ge någon massage/beröring blev tydligare för mig när jag såg Betty Martin förklara hur fundamentala händer är. Se klippet här.

Hudhunger Vissa av oss behöver verkligen använda kroppen mer, som om vårt nervsystem har ofantliga behov av att röra och bli berörda. För mig är beröring en väg till ett jämnare humör, lugn och harmoni, bot mot besvärlig PMS och en tillfredsställelse jag aldrig tidigare känt. Det är som att ha varit hungrig, och äntligen få känna sig mätt, kunna sluta jaga. Jag pratar inte om sex, utan om beröring, ibland erotisk men likväl utan ett sexuellt syfte att ha könssex med någon annan.

Låt könet vila. En av mina största förhoppningar med mitt jobb som massör och somatisk (vilket betyder från kroppen) sexolog är att kunna visa hur underbart det är när det djupt rotade fortplantningssystemet får slappna av och kroppen kan ägna sig åt njutning utan mål. Det går att göra genom att beröra kön också, att få perspektiv på ett annat sätt att röra könet än det vanliga, men jag utmanar inte den svenska sexköpslagen. Inlägg om hur den begränsar vår möjlighet till utbildning om sex kommer.

Låt erotiken släppas ut skamlöst! När vi har tillåtelse att vara erotiska kan vi slappna av på ett annat sätt. När vi ser erotiken som något som lever i våra egna kroppar, inte av andras kroppar, så finns den där utan skam och som en naturlig del av livet. När vi inte måste dölja känslor av upphetsning utan de välkomnas kan vi finna trygghet att utvecklas i vår sexualitet. Det kan jag ge dig i en sensuell massage, ett underbart sätt att uppnå närvaro och erotik i din kropp.

Tantra, Kundaliniyoga, Sexological Bodywork är mindfulness ut i fingertopparna. Hela din kropp är född till att vara orgasmisk och gjord för njutning – för mig är njutning i trygg miljö en port till närvaro. Det öppnar upp nya möjligheter till utveckling, lekfullhet, kreativitet, harmoni och livsglädje.

Sessioner och Workshops Jag kan rekommendera många bra workshops för att utveckla kroppsmedvetenheter och erotiken i kroppen. Pröva till exempel Charlotte Cronqvists lekfull tantra, kom på en session hos mig eller gå på ett Cuddle Party, ett jättebra sätt att få icke sexuell beröring. Eller börja själv med min onanikurs, ett fantastiskt sätt att upptäcka och uppskatta sig själv.