Ny mobil logo 23 feb 2
Queer Genderfluid HBTQ

Om jag är nyfiken - var ska jag börja?

- Det beror på intention och erfarenhet men generellt sett - börja med dig själv utan att ha fokus på en massa andra människor samtidigt . Relationer är komplicerade och att få börja med fokus på dig själv är bra för att känna in din kropp och sätta ord på dina upplevelser. Kanske har du redan prövat meditation, yoga, frigörande andning eller andra självutvecklande terapier/coachning/kroppsterapier. Vill du pröva att vara i grupp är Cuddle Party som jag håller ett jättebra sätt att börja. Det är icke-sexuellt och fokuserat på kommunikation och gränssättning. Och ja, beröring där brukar vara energivande och samtidigt rofylld. Du får även gärna börja med en session hos mig. 

Sexutbildning och beröring. Jag tänker på happy ending.

- Sex. Det här ordet förtjänar en hel uppsats och inte bara bli penetrations eller orgasm fokuserat. Eller ejakulation då orgasm och ejakulation inte behöver vara samma sak. Jag jobbar med intimet och att utveckla ett språk för bättre kommunikation och njutning. Ofta är sex det som förknippas med njutningsfull intimitet. Byt ordet massage mot beröring, närvaro, inkännande av kroppen, uppleva sensationer, förnimmelser, känslor, må bra, livsglädje, omtanke, återhämtning, oxytocin, lugn, andning, värme, energi, vitalitet, blodflöde, bindvävsskontakt, händer, acceptans, avslappning, utbyte, vitalitet, i underkläder.

Byt sedan ut ordet sex mot de här orden som kan beskriva massage eller lägg till och ta bort några som du tycker passar. Visst är det ganska lika? Sätt sensuell framför och beröringen väcker ofta erotiska känslor då den känns tillåtande. Du behöver inte tänka på isbjörnar, blodflöde i hela kroppen är välkommet. Erotiska känslor är bland de djupaste och sårbaraste känslor som finns, de berör vårt innersta och vårt ursprung.

Happy ending kan ge kort njutning, är möjligt att uppnå själv och är sällan utbildningsinriktat. Det finns andra forum för det men är du intresserad av att inkludera hela din kropp i njutning och låta den utvecklas i ditt liv utan ett fokus på att avsluta med ejakulation är du varmt välkommen att boka hos mig.

Kan vi jobba med för tidig utlösning om det inte ingår könskontakt?

- Ja. Genom att väcka erotiken i hela kroppen blir inte spänningen så koncentrerad till könet, kanske blir den inte ens så viktig längre. Vad som är problemet med för tidig utlösning eller bristande erektion (ibland kanske det till och med bara är bilden av hur det bör vara) skiljer sig och det är många faktorer som spelar in. Självreglering och att känna sin kropp genom andning är viktigt och något vi alltid jobbar med i somatiska sessioner. Genom att prata om dina upplevelser och ge dig verktyg för att reglera njutningen du känner och även utöka repertoiren av vad njutning innebär så ökar kroppsmedvetenheten.  Jag vill också passa på att varmt rekommender min njutningsfulla kurs i onani/självsex som är en fantastisk möjlighet till insikter, personlig utveckling och njutning i precis hela kroppen. 

Måste jag ta av mig kläderna i en Sexological Bodywork session?

- Nej. När du vill ha beröring/massage, om du vill och du väljer hur mycket förutom underkläder, likaså under andra övningar vi gör. Det här är inte njutning genom partnerfokus eller yttre intryck, tvärtom strävar vi efter att även kunna skapa ett utrymme av total närvaro utan fantasier så att din kropp och sensationerna är i fokus. Se gärna hur skillnaden i njutning förklaras i den här Videon om Direkt och Indirekt njutning. Sexological Bodywork ger unika förutsättningar för att utveckla den direkta njutningen i kroppen i ett tryggt sammanhang.

Använder du tantra i Sexological Bodywork?

- Tantra utgår liksom Sexological Bodywork från andning och närvaro för att öka medvetenheten och cirkulera erotisk energi, viktiga byggstenar inom erotiken. För den som vill läsa mer om tantra rekommenderar jag Barbara Carrellas ”Urban Tantra”. 

Det som gör Sexological Bodywork unikt är de tydliga ramarna och att det bygger på din upplevelse utanför ett partnersammanhang. Det här är för dig och du har det som behövs i kroppen för njutning. Vi som coacher hjälper dig att känna efter i kroppen och sätta ord på dina känslor och upplevelser. Det möjliggör också för dig att ta kontroll över din utveckling och hitta din egen inre erotik och kraft. Ibland behöver vi utmaningar, ibland behöver vi ta det lugnt och där kan jag hjälpa dig hitta balansen.

Har du sex med klienter?

- Nej. Det är inte konstigt att vi saknar ett språk mellan att kramas och att ha sex. Vår sexualitet och skammen runt den har skapat myter och normer som begränsar vår uppfattning om njutning. Vi har som vuxna fortfarande behov av beröring och tyvärr är sexuella relationer ofta vårt enda tillfälle. Det är berikande att skilja på våra grundläggande behov av beröring och sex, njutning och sex, erotik genom vår egen kropp och genom andras.

Vår lust efter sex är ofta ett uttryck för vår strävan efter att röra vid och bli berörda och då kan en session hos mig vara ett bra alternativ.  Det är helt normalt att ha det här behovet men vi har ännu väldigt få mötesplatser i samhället som tillåter den här formen av intimitet. De finns och jag är gärna din guide till att hitta dem. Kanske vill du testa ett Cuddle Party eller utveckla dina relationer genom Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent)