FAQ - Vanliga frågor

Om jag är nyfiken - var ska jag börja?

- Det beror på intention och erfarenhet men jag rekommenderar att börja med dig själv utan att ha fokus på en massa andra människor samtidigt. Relationer är komplicerade och att få börja med fokus på dig själv är bra för att känna in din kropp och sätta ord på dina upplevelser. Du kan göra det igenom: 

Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent®) som är ett revolutionerande sätt att tydliggöra beröring och gränssättning i ett tryggt sammanhang. Jag ger sessioner som är helt för dig och där du inte behöver tänka på andra och de baseras alltid på Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent®) och är du nyfiken på att utforska med andra håller jag också kurser.

Meditation, yoga, frigörande andning eller andra självutvecklande terapier/coachning/kroppsterapier är också en bra början. Vill du träffa andra är Cuddle Party som jag håller ett jättebra sätt som är icke-sexuellt och fokuserat på kommunikation och gränssättning. Jag älskar det!

Tantra och utbyte av beröring. Jag tänker på happy ending.

- Jag förstår det. Sex är det som dyker upp för de flesta vid beröring mellan vuxna och det här ordet förtjänar en hel uppsats och inte bara bli penetrations eller orgasm fokuserat. Eller ejakulation då orgasm och ejakulation inte behöver vara samma sak. Jag jobbar med intimet och att utveckla ett språk för bättre kommunikation och njutning. Ofta är sex det som förknippas med njutningsfull intimitet. Byt ordet massage mot beröring, närvaro, inkännande av kroppen, uppleva sensationer, förnimmelser, känslor, må bra, livsglädje, omtanke, återhämtning, oxytocin, lugn, andning, värme, energi, vitalitet, blodflöde, bindvävsskontakt, händer, acceptans, avslappning, utbyte, vitalitet, hormonkick, i underkläder.

Byt sedan ut ordet sex mot de här orden som kan beskriva massage eller lägg till och ta bort några som du tycker passar. Visst är det ganska lika? Sätt sensuell framför och beröringen väcker ofta erotiska känslor då den känns tillåtande att även inkludera en stor del av nervsystemet som sitter i och runt våra könsorgan. Erotiska känslor är bland de djupaste och sårbaraste känslor som finns, de berör vårt innersta och vårt ursprung. Och aldrig kan vi komma så djupt som när vi upptäcker oss själva utan att begränsas av vad vi ska känna, reagera, tänka och fantisera om. En väg till verklig utveckling är när vi får släppa fram precis alla delar av oss själva.

Happy ending kan ge kort njutning, är möjligt att uppnå själv och är sällan utbildningsinriktat. Det kan vara helt underbart men det finns andra forum för det så är du intresserad av att inkludera hela din kropp i njutning och låta den utvecklas utan könsberöring och fokus på att avsluta med ejakulation är du varmt välkommen att boka hos mig.

Kan vi jobba med för tidig utlösning om det inte ingår könskontakt?

- Ja. Genom att väcka erotiken i hela kroppen blir inte spänningen så koncentrerad till könet, kanske blir den inte ens så viktig längre. Vad som är problemet med för tidig utlösning eller bristande erektion (ibland kanske det till och med bara är bilden av hur det bör vara) skiljer sig och det är många faktorer som spelar in. Självreglering och att känna sin kropp genom andning är viktigt och något vi alltid jobbar med i somatiska sessioner. Genom att prata om dina upplevelser och ge dig verktyg för att reglera njutningen du känner och även utöka repertoiren av vad njutning innebär så ökar kroppsmedvetenheten. Jag vill också passa på att varmt rekommender min njutningsfulla kurs i onani/självsex som är en fantastisk möjlighet till insikter, personlig utveckling och njutning i precis hela kroppen. Utan att du behöver någon annan än dig själv och din kropps fantastiska potential.

Måste jag ta av mig kläderna i en Sexological Bodywork session?

- Nej. När du vill ha beröring/massage, om du vill och du väljer hur mycket förutom underkläder, likaså under andra övningar vi gör. Det här är inte njutning genom partnerfokus eller yttre intryck, tvärtom strävar vi efter att även kunna skapa ett utrymme av total närvaro utan fantasier så att din kropps upplevelse är i fokus. Se gärna hur skillnaden i njutning förklaras i den här Videon om Direkt och Indirekt njutning. Sexological Bodywork ger unika förutsättningar för att utveckla den direkta njutningen i kroppen i ett tryggt sammanhang.

Använder du tantra i Sexological Bodywork?

- Tantra utgår liksom Sexological Bodywork från andning och närvaro för att öka medvetenheten och cirkulera erotisk energi, viktiga byggstenar inom erotiken. För den som vill läsa mer om tantra rekommenderar jag Barbara Carrellas ”Urban Tantra”. 

Det som gör Sexological Bodywork unikt är de tydliga ramarna och att det bygger på din upplevelse utanför ett partnersammanhang. Det här är för dig och du har det som behövs i kroppen för njutning. Vi som coacher hjälper dig att känna efter i kroppen och sätta ord på dina känslor och upplevelser. Det möjliggör också för dig att ta kontroll över din utveckling och hitta din egen inre erotik och kraft. Ibland behöver vi utmaningar, ibland behöver vi ta det lugnt och där kan jag hjälpa dig hitta balansen.

Har du sex med klienter?

- Nej. Det är inte konstigt att vi saknar ett språk mellan att kramas och att ha sex. Vår sexualitet och skammen runt den har skapat myter och normer som begränsar vår uppfattning om njutning. Vi har som vuxna fortfarande behov av beröring och tyvärr är sexuella relationer ofta vårt enda tillfälle. Det är berikande att skilja på våra grundläggande behov av beröring och sex, njutning och sex, erotik genom vår egen kropp och genom andras. Hos mig kan du utbyta beröring med mig inom ramarna för Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent®)

Vår lust efter sex är ofta ett uttryck för vår strävan efter att röra vid och bli berörda och då kan en session hos mig vara ett bra alternativ.  Det är helt normalt att ha det här behovet men vi har ännu väldigt få mötesplatser i samhället som tillåter den här formen av intimitet. De finns och jag är gärna din guide till att hitta dem. Kanske vill du testa ett Cuddle Party eller utveckla dina relationer genom Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent®)

Är jag för gammal?

Nej verkligen inte. Varken för sessioner eller kurser utan det är snarare tvärtom. Min Cuddle Party assistent är 70 år. Ju mer erfarenhet och lärdomar du har med dig ju mer kan du dra nytta av det. Däremot kan du vara för ung. Jag tar sällan emot klienter under 30 år och särskilt inte om det finns någon form av trauma i bakgrunden. Något av det jag uppskattar i mitt jobb och med beröringskretsar är att erfarenheter och åldrar kompletterar varandra.