FAQ - Vanliga frågor

Fråga: Är jag naken? Rör du mitt kön? Är du naken?

Nej. Nej. Nej. 

Om jag är nyfiken - var ska jag börja?

Det beror på intention och erfarenhet men jag rekommenderar att börja med dig själv utan att ha fokus på andra människor samtidigt. Att ta en session är ett jättebra sätt. Relationer är komplicerade och fokus på dig och din kropp kan vara bra i början. Du har någon professionell som är där helt för dig och även hjälper dig att sätta ord på dina upplevelser. Sedan finns också kurser om du är nyfiken på att träffa andra. 

Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent®) är ett revolutionerande sätt att tydliggöra beröring och gränssättning för att skapa trygghet och tydlighet. Jag ger sessioner och även kurser.

Meditation, yoga, frigörande andning eller andra självutvecklande terapier/coachning/kroppsterapier är också en bra början. Jag håller Cuddle Party som är ett må bra koncept och icke sexuell beröring. Där får du också uppleva etablerandet av samtycke genom kommunikation och gränssättning i kombination med beröring. En av de 11 reglerna är att du aldrig behöver röra eller bli berörd av någon på ett Cuddle Party så även om du är osäker på vad du vill göra - kom gärna och pröva.

Har du ett trauma du vill bearbeta rekommenderar jag först samtalsterapi eller någon annan modalitet än den självstärkande process du möter hos mig. När vi återtar makten över vår kropp kan det också vara väldigt utmanande då det går hand i hand med ansvar. Vi går från att vara barn/offer/maklösa till att själva aktivt göra val och ha makt. När du kognitivt bearbetat traumat kan vi jobba på att stärka dig själv och uppskatta att vara i kroppen. Idealet är att vi jobbar parallellt med din samtalsterapeut.

Kan vi jobba med för tidig utlösning eller erektionsproblem om det inte ingår könskontakt?

Ja. Har du utretts av läkare för fysiska orsaker till erektionsproblemen så är det troligt att mycket går att lösa genom huvudet och i kombination med beröring. Ibland kan spänningar sätta sig i kroppen och minska möjligheterna till njutning men det är sällan det går att trycka på en punkt och sen är det klart. Ofta spelar många faktorer in. Söker du en snabb enkel lösning som att du blir upphetsad av mig eller beröring på könet så är jag inte rätt person för dig. Jag arbetar med att hitta nya vägar till njutning och en stor del är att få dig att känna dig trygg och avslappnad. Förvånansvärt många gånger kan vi när vi vågar vara sårbara och prövar andningstekniker hitta livslust och avspänning som främjar lust. Vi vågar och kan slappna av njuta på nya fantastiska sätt. Jag ger inga erektionsgarantier men jag kan garantera att du får nya vägar till njutning och avslappning.

I en sensuell massage där du andas, fokuserar på din kropp och får pröva olika typer av beröring och vad du tycker bäst om kan erotiken väckas i hela kroppen. Då blir inte spänningen så koncentrerad till könet och kanske blir den inte så viktig längre. Vad som är problemet med för tidig utlösning eller bristande erektion (ibland kanske det till och med bara vara bilden av hur det bör vara) skiljer sig och det är många faktorer som spelar in.

Jag får ofta frågan "Vad GÖR du konkret, exakt hur går det till, löser du problemet?" Jag är ingen magiker med trollspö som på en session löser alla köns problem på ett enda sätt. Vi jobbar med ditt huvud och jag vet inte hur det ser ut än har jag ibland lust att svara. Och jag är inte personen som ska vara expert på dig, ditt liv, kropp och huvud. Men jag hjälper dig gärna att bli experten i ditt liv.

Självreglering och att känna sin kropp genom andning är viktigt och något vi alltid jobbar med i somatiska sessioner. Genom att prata om dina upplevelser och ge dig verktyg för att reglera njutningen du känner får du mer kontroll och känsla för din kropp. Jag vill också passa på att varmt rekommender den här banbrytande kursen i onani/självsex Det är en fantastisk möjlighet till nya sätt att njuta, insikter, personlig utveckling och en annan kroppsuppfattning.

Tantra och utbyte av beröring. Jag tänker på happy ending.

Jag förstår det. Sex är det som dyker upp för de flesta vid beröring mellan vuxna och det här ordet förtjänar en hel uppsats och inte bara bli penetrations eller orgasm fokuserat. Eller ejakulation då orgasm och ejakulation inte behöver vara samma sak. Jag jobbar med intimet och att utveckla ett språk för bättre kommunikation och njutning. Ofta är sex och njutningsfull intimitet väldigt sammanlänkade för vuxna men det finns många nyanser. 

Vad betyder massage och sex egentligen? Byt ordet massage mot beröring, närvaro, inkännande av kroppen, uppleva sensationer, förnimmelser, känslor, må bra, livsglädje, omtanke, återhämtning, oxytocin, lugn, andning, värme, energi, vitalitet, blodflöde, bindvävsskontakt, händer, acceptans, avslappning, utbyte, vitalitet, hormonkick, i underkläder.

Byt sedan ut ordet sex mot de här orden som kan beskriva massage eller lägg till och ta bort några som du tycker passar. Visst är det ganska lika? Sätt sensuell framför och beröringen väcker ofta erotiska känslor då den känns tillåtande att även inkludera en stor del av nervsystemet som sitter i och runt våra könsorgan. Erotiska känslor är bland de djupaste och sårbaraste känslor som finns, de berör vårt innersta och vårt ursprung. Och aldrig kan vi komma så djupt som när vi upptäcker oss själva utan att begränsas av vad vi ska känna, reagera, tänka och fantisera om. En väg till verklig utveckling är när vi får släppa fram precis alla delar av oss själva.

Happy ending kan ge kort njutning, är möjligt att uppnå själv och är sällan utbildningsinriktat. Det kan vara helt underbart men det finns andra forum för det så är du intresserad av att inkludera hela din kropp i njutning och låta den utvecklas utan könsberöring och fokus på att avsluta med ejakulation är du varmt välkommen att boka hos mig. Orgasm när du har underkläder på och vi inte jobbar intensivt med att stimulera könet är inget som du behöver oroa dig för utan du får möjlighet till att vidga perspektiven på njutning och orgasm. Inom tantra pratas det gärna om energiorgasmer eller kroppsorgasmer.

Måste jag ta av mig kläderna i en Sexological Bodywork session?

Nej. När du vill ha beröring/massage, om du vill och du väljer hur mycket förutom underkläder, likaså under andra övningar vi gör. Det här är inte njutning genom partnerfokus eller yttre intryck utan tvärtom så strävar vi efter att även kunna skapa ett utrymme av total närvaro utan fantasier så att din kropps upplevelse är i fokus. Se gärna hur skillnaden i njutning förklaras i den här Videon om Direkt och Indirekt njutning. Sexological Bodywork ger unika förutsättningar för att utveckla den direkta njutningen i kroppen i ett tryggt sammanhang. När orgasmfokus försvinner blir du helt närvarande och får en starkare känsla av din kropp.

Använder du tantra?

Tantra utgår liksom Sexological Bodywork från andning och närvaro för att öka medvetenheten och cirkulera erotisk energi, viktiga byggstenar inom erotiken. För den som vill läsa mer om tantra rekommenderar jag Barbara Carrellas ”Urban Tantra”. Jag jobbar inte med tantra som parperspektiv utan med tantra där din kropp får utforska sig själv, utbildas, njuta och läka.

Det som gör Sexological Bodywork unikt är de tydliga ramarna, att det är klientlett och att hela du inklusive erotik är välkommen utanför ett partnersammanhang. Det här är för dig och njutningen din kropp kan producera utan att den är sexuell. Vi som coacher hjälper dig att slappna av och känna efter i kroppen. Du får sätta ord på sensationerna i din kropp, känslor och allt som du tänker utan att känna behov av att censurera dig. Du får ökad medvetenhet som möjliggör att ta kontroll över din utveckling och hitta din egen inre erotik och kraft. Ibland behöver vi utmaningar, ibland behöver vi ta det lugnt och där kan jag hjälpa dig hitta balansen.

Den här sista paragrafen är till dig som egentligen letar efter sexarbete men inte vill erkänna det. Du upptar min tid med otydliga frågor och säger att du är intresserad av att lära dig tantra. Det är du som tjatar om vilka delar av mig som ska ingå i sessionen att beröra för att du ska få valuta för pengarna. Det är du som vill att vi ska vara nakna och bli upphetsade ihop (jag ska bli upphetsad på beställning eller fejka) Det är inte tantra att tänka kroppsdelar, sexuell upphetsning eller målorienterat även om du inte menar PIV - penis i vagina sex. Jag har respekt för att behovet finns och respekt för de som väljer att erbjuda det men jag gör inte det.

Har du sex med klienter?

Nej. Det är inte konstigt att vi saknar ett språk mellan att kramas och att ha sex. Vår sexualitet och skammen runt den har skapat myter och normer som begränsar vår uppfattning om njutning. Vi har som vuxna fortfarande behov av beröring och tyvärr är sexuella relationer ofta vårt enda tillfälle. Det är berikande att skilja på våra grundläggande behov av beröring och sex, njutning och sex, erotik genom vår egen kropp och genom andras. Hos mig kan du utbyta beröring inom ramarna för Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent®). Jag klär inte av mig för att du ska titta på mig.

Vår lust efter sex beror på mycket och kan ofta vara ett uttryck för vår strävan efter att röra vid, bli berörda, slappna av och känna våra kroppar. Då kan en session hos mig vara ett bra alternativ. Det är helt normalt att ha behov av beröring som även får kännas i könet utan att vi ska skambeläggas men vi har ännu väldigt få mötesplatser i samhället som tillåter den här formen av intimitet och gör det utan att det förknippas med sex. De finns och jag är gärna din guide till att hitta dem. Kanske vill du testa ett Cuddle Party eller utveckla dina relationer genom Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent®)

Är jag för gammal?

Nej verkligen inte. Varken för sessioner eller kurser utan det är snarare tvärtom. Ju mer erfarenhet och lärdomar du har med dig ju mer kan du dra nytta av det. Däremot kan du vara för ung. Jag tar sällan emot klienter under 30 år och särskilt inte om det finns någon form av sexuellt trauma i bakgrunden som inte är bearbetat. Något av det jag uppskattar i mitt jobb och med beröringskretsar är att erfarenheter, åldrar och våra olikheter kompletterar varandra.