Onanera/Självkärlek är inte ett alternativ till ett förhållande

Onanera - Njut av din kropp Onanera - Njut av din kropp

Onanera - det vackraste som finns 

Vi bär med oss normen att onanera är i ”brist på något bättre” och något man inte gör i ett förhållande. Du som onanerar i ett förhållande och inte skäms över det - jag tror att du tillhör ett fåtal lyckliga! Det behöver spridas.

Vidare ska inte en heller onanera tillsammans med andra eller prata om det. I alla fall inte på jobbet över en kopp kaffe. Eller kanske är det just det vi ska göra, pröva att blogga om det, eller läsa bloggar om onani, kanske testa någon person i omgivningen och se vad de säger? Det förvånar mig ofta hur öppna folk är, men så är det ju faktiskt, det är naturligt och något vi alla gör.

Det är möjligt att onani är så hysch hysch eftersom romantiken har övertygat oss om att (erotisk) njutning behöver vara ett utbyte där vi har två parter som båda njuter (helst lika mycket och samtidigt. Bara det kravet kan vara avtändande). Här kan The Wheel of Consent (Samtyckeshjulet) ge rika insikter om vår sexualitet och tydliggöra för oss vad vi vill göra för oss själva och för andra. Och njutning, erotisk är också kontroversiellt, kanske för att det oftast finns krav på andra människor när vi söker erotisk njutning? 

Att onanera lär oss om vår kropp och det är lättare att sätta sina egna gränser och uttrycka det om vi känner och uppskattar vår egen kropp. Om vi onanerar utan skam och ser det som ett utforskande så går det ofta att onanera ännu mer njutningsfullt än vad vi gör. Helt naturligt så tenderar vi att onanera med enbart könsfokus och på ett sätt som fungerar för oss. (ger oss orgasm/ejakulation) Det är helt ok men för den som vill utforska sin onani vidare kanske det är dags att göra det genom en kurs i onani? Jag har en kurs du kan göra hemma Onani/Självsex. Jag har också kollegor som ger kurser i självsex/självkärlek/onani. Kontakta mig om du är intresserad!

Prata om att onanera och göra det i grupp
Jag har äntligen kommit till en punkt i livet där jag kan onanera med min partner och kan prata med andra om hur jag tycker om att onanera. Att onanera och prata om det utan skam är väldigt befriande. Och det öppnar upp möjligheten att onanera bättre och bättre. Min partner och jag onanerar själva, vi onanerar tillsammans och jag tror inte att vi är unika. Men få pratar om det och det tenderar att skambeläggas. Vi behöver börja prata om sexualitet mer än vi gör. Speciellt i dagens samhälle där sex framställs väldigt enkelriktat. 

Normen i samhället om att onanera liknar den om sex, att vi mer eller mindre ska vara födda till att veta hur vi ska onanera, inte prata om det och absolut Gud förbjude låta någon se dig (i det här fallet inte ens din partner). Och javisst, ofta vet vi hur vi ska gnugga könsorganen på ett visst sätt för att få en orgasm. Så länge en är glad och nöjd med det är allt frid och fröjd. Men för den som vill utveckla sitt sätt att onanera och inkludera hela kroppen så är input från andra ovärderligt.

I Sexological Bodywork som jag är utbildad i är fokus på den direkta njutningen. Du kan nå extas genom närvaro i din kropp och utan behov av andra. Se gärna videon i slutet av det här inlägget om direkt och indirekt njutning.

Sexological Bodywork börjar vi med att onanera. Vi får utforska vår egen sexualitet på djupet som en grund för att jobba med andras. Jag har aldrig gått så djupt som när jag utforskat min egen kropp med variationer av andning, rörelse, beröring, ljud och ord. Vi har en tydlig struktur på en onani session och de riktlinjerna betyder mycket för tryggheten och möjligheten att lära känna och älska sin egen kropp på nya kreativa sätt, utan att orgasm eller ejakulations behovet tar över. 

Din sexualitet och njutning är din, den behöver inte vara i relation till någon annan, inte heller när du är i ett förhållande. Det är helt naturligt, bra och välkommet att onanera i ett föhållande, inte som ett alternativ utan som en del av din sexualitet. Våga njut av din kropp, se det som träning för att njuta mer med en partner!​​​

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln