"Det är inte sensuell massage du gör"

En klient säger efter sessionen ”Det är inte sensuell massage du gör. ” Men han är väldigt nöjd. Och nej om du ser en förförisk tjej framför dig som ska tända dig när du tittar på henne eller locka dig att känna sexlust så är det inte vad jag erbjuder. Jag förstår att det är svårt att se något annat när vi inte har upplevt det och samtidigt respekterar jag helt att den lusten finns. Jag skäms nästan över vad jag tänkte första gången jag skulle få en session och hur begränsad jag var i min syn på njutning.

Vi föds med en kropp som är förberedd för att må bra och vara avslappnad. I mina sessioner är det dit vi vill komma igen. Det naturliga tillståndet som kan finnas hos ett barn som inte är sexualiserat och som känner sig tryggt. Närvaron i vår egen kropp som samhället har gjort så svår är möjlig att hitta och för med sig lustkänslor och livsglädje.

Det är inte lätt att hitta ord på den här formen av kroppsterapi och vår begränsade syn på kroppslig njutning där kön automatiskt förknippas med sex gör det svårt. Att det här är ren och skär neurovetenskap och anatomi är vi helt blinda för eftersom kön förminskas till enbart sexuell funktion. Men mina barn vet det utan att behöva läsa en bok eller ta en session. De är ännu inte skambelagda och sexualiserade.

Jag kliar min son på ryggen och han skrattar och säger att det känns i snoppen. Ja och det är inget mer med det. Nerverna sitter ihop. Vi behöver kunna skilja på det här för annars finns risken att allt blir sexualiserat - inklusive barn. Det är ett sjukt synsätt att vi sexualiserar allt. Våra könsorgan ändrar sig hela tiden, även kvinnors, de är fyllda med olika mängder blod och våta vid olika tidpunkter. Det har inte bara med sex och fortplantning att göra.

I sessioner med mig inbjuder jag dig att hitta tillbaks till det du föddes med – hud och nervsystem som är otroligt sköna i sig. Det ger avslappning och fullständig närvaro att känna sin kropp och inte fantisera bakåt och framåt eller fokusera på någon annans kropp. Att göra det valet när jag ska ha fokus på min kropp eller inkludera andras är så värdefullt och berikande.

Det jag tycker är synd är att vi ibland tappar kontakten med vår egen kropp när vi sätter fokuserar på andra kroppar och det mesta blir sexuellt. Det som gör att beröring på foten kan kännas i könet – det är inte sex utan det är ditt nervssystem. Kombinerar du det med fantasier och bilder som är sexuella så blir det sexuellt – du väljer. Nervsystem + sex kan vara en fantastisk kombination och att vara medveten och kunna välja är en gåva i sig.

Som vuxna människor är sexualitet en helt naturlig del som vi inte ska skämmas för att vi vill uppleva. Så länge det sker i samförstånd med samtycke. Kanske är det bristen på samtycke som gjort oss så rädda för sexualitet och inte sexualiteten i sig?

En stor del i min utbildning i Sexological Bodywork och Samtyckeshjulet (Wheel of Consent) är att hitta fokus på och känna vår egen kropp. Kroppsinkänning är något som många av oss har blockerat. Vi kan hitta den igen genom att fokusera på vår kropp och få uppleva trygg och närande beröring.

Kämpar jag själv med att vara i kroppen och känna den fullt ut? Ja, varje dag. Det är en utmaning att sakta ned, att välja och att känna. Ibland går det inte alls och jag respekterar det. Ibland är det nödvändigt att sätta på autopilot och jobba på. Ibland blir det för mycket att ta in med för många upptäckter och utmaningar när medvetenheten ökar och både positiva och negativa känslor, beteenden, mönster och insikter kommer upp. Men vetskapen om att kunna bli berusad av hormoner finns där som en läkande möjlig kraft och skapar hopp och glädje. 

Ja vilken resa det är att upptäcka kroppen och hur den resan går rakt ned i barndomen (Va, igen, var vi inte klara?!) Varför reagerar jag som jag gör och varför reagerar min kropp så här? Ja tråkigt blir livet aldrig igen det är ett som är säkert. Men nu ska jag luta mig tillbaka en stund och drömma om när jag får nästa session av någon av mina fina kollegor och helt får sätta mig själv och min kropp först. Eller kanske en session Orgasmisk Yoga Meditation - gratis men lite mer disciplin...;)

Kommentera gärna:

 • Martin • 15 november 2021 12:46:18
  Då det är en bra jämförelse med hår finns det ju en dubbel nytta av den mjuka beröringen, dels att lära sig att njuta av den men även att inte associera den till en könsberöring eller könsorgasm som min erfarenhet av hår som jag beskrev det oftast leder till.. Kan vara en svår men bra träning att skilja på det!
 • Martin • 9 november 2021 11:17:06
  En fråga.
  Den fjäderlätta beröringen du ger vid en behandling kan den jämföras med känslan man får av en partners hår som leker över ens kropp när man har sex. Tänker som när hon går ner på en och på vägen ner släpar sitt hår över ens bröst, mage och kön
  Gör inga övriga jämförelser med din behany och sex, bara nyfiken om du tror att det kan vara samma känsla
 • Hej!

  Ja det är en bra jämförelse med hår som är lätt. Det berör en viss typ av känselceller när det är lätt beröring. Sedan vad vi associerar det till är en annan sak:)

  15 november 2021 10:59:09

 • joakim • 3 januari 2020 10:03:28
  hej, javisst är det gudomligt härligt onanera. särskilt i hop med några andra, i grupp alltså mixat kön helst tex i en bastu för mixat.herr o dam. jag brukar ofta onanera på sommaren alltså utomhus tex i ett soligt skogsbryn eller på en klippa vid havet efter en låång nakenpromenad med erektion, kan vara pirrigt risk bli upptäckt.utomhus kan man ju ge sig hän ochså och höras lite med stön o kvidanden.jag är 64 år bisexuell, nudist, krokimodell, sexuell exhibitionist,pratar ofta med vänner om mina onanivanor.solar ofta naken på balkongen och onanerar då såklart.vid sommarhuset är jag naken hela dagarna.åker ofta till grancanaria o ser på när folk har sex öppet utomhus.lycka till med onani o samtal om den.
 • joakim • 24 november 2019 12:17:08
  hej , jag är bisexuell man på 64 år nudist, naturist friluftsonanist, nakenbadare,älskar att onanera utomhus på sommaren när det är soligt o varmt väder. särskilt inför andras ögon så klart.gillar vara krokimodell ochså vilket jag prövat. åker ofta o är naken på gran canarias playa.min exhibitionism ger mig sensuell lycka och njutning. onani inför andra är vackert.

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln