Sexolgical Bodywork - en fantastisk resa in i dig själv

Top tio lista på vad Sexological Bodyworkers jobbar med:

  1. Par som vill uppleva mer intimitet, hitta tillbaks till varandra och få ett bättre sexliv. Läs mer under Relationsoachning eller Parcoachning
  2. Erektionsproblem eller bristande lust
  3.  Du vill njuta mer av din kropp och hitta självkärlek
  4.  Svårt att få orgasm eller kommer för snabbt - för tidig utlösning
  5. Kroppsinkänning att känna av sin kropp mer
  6.  Bättre onani/självsex. Se min kurs Orgasmic Yoga Meditation
  7. Traumatiska upplevelser i samband med födsel/operationer/sjukdomar
  8.  Vill ha mer beröring eller bli bättre på intima relationer
  9. Kroppsförändringar - till exempel klimakteriet
  10. Endometriosvaginism och ärrvävnad

Onani och vår sexualitet

Jag vill slå ett slag för onani och för den trygghet och njutning det innebär. Inom Sexological Bodywork till skillnad från många tantrakurser ses vår egen kropp som fullt tillräcklig för att uppnå extatiska upplevelser och vi börjar utbildningen med Orgasmisk Yoga Meditation. Njutning är en viktig del av vårt liv och livsglädje, erotisk energi och livsenergi hör ihop. 

Vår kropp har en fantastisk kapacitet att uppleva njutning vilket ofta glöms bort i en värld där fokus är ytligt och kapitalistiskt. En viktig del av sexualiteten är att börja med att känna in din egen kropp, dina gränser och hitta din passion. Onani är ett tryggt och roligt sätt och sessioner inom Sexological Bodywork, gärna med onaniövningar som hemläxa kan stötta dig att nå djupare i kroppen än du gjort tidigare.

OYM - Orgasmisk Yoga Meditation är självkärlek och att lära känna sig själv är ett naturligt steg att upptäcka vår egen kropp, dess potential och vad som kanske håller oss tillbaka. Det väcker dock ofta oro, skam och frågor om vad som är normalt. Läs gärna mer på mitt blogginlägg om att onanera eller på min sida onani/självsex där jag också har en kurs i att onanera.

Om smärta och

ärrvävnad:

Smärta i vaginan har många möjliga orsaker varav en kan vara inre ärrvävnad som följd av operationer, övergrepp med mera. Fysiska problem som till exempel infektioner kan påverka hur ett ärr läker men även psykiska problem sätter sig i vår kropp.

I Sexological Bodywork kan vi jobba med problem direkt genom kroppen i en kombination av fysisk beröring och kroppsfokuserade övningar.

Efter till exempel olyckor, operationer och efter att ha fött barn har många ärr som kan läka på utsidan men växa på insidan och skapa problem. Det är viktigt att börja massera ditt ärr när det har läkt ordentligt efter minst 6-8 veckor. Jag använder ekologisk ricinolja till massage av ärr, bland annat på grund av dess antiinflammatoriska egenskaper.

Även endometrios är kopplat till ärrvävnad. Ärrvävnad går liksom spänningar i kroppen att lösa upp och ärret kan bli mindre tydligt. Det minskar också den inre spridningen av ärrvävnad. Läs mer utförligt om betydelsen av ärrvävnad på Napralogica.