För kvinnor- när din kropp får välja

There's a certain relationship that we have to have with our inner functioning. That of respect and that of wonder. When we are quiet enough and positive enough that we can follow these fine indications inside, which lead us to more functioning, we will find out what precious abilities we have that we don't usually use. 

- Charlotte Selver 

Det var starkt. Det är underbart att få kontakt med min kropp igen. Jag kan få en orgasm själv, men jag kan inte omfamna mig och grunda mig.

Sandra

Det är som om jag upptäcker min egen kropp genom att känna din. 

Helena 

Jag vill särskilt bjuda in kvinnor att upptäcka sin kropp och alla dess möjligheter. Det sker genom närvaro, känslor och att känna sig trygg. Och även njutning är välkommet. Du får uppskatta och njuta av din egen kropp utan att vara ett objekt för någon annan eller göra det på andras villkor. Sessioner där du får bestämma helt över din kropp och vad som sker skapar långsiktiga förändringar och stärker dig. Du får känna in vad du vill och inte vill samtidigt som du guidas att kommunicera det tydligt. 

När vi går i samtalsterapi kan vi se oss själva ur nya perspektiv med hjälp av en terapeut. Den samtalsterapin jag erbbjuder genom Organic Intelligence jobbar med biologin, vårt nervsystem och när jag lyssnar är det på din kropp lika mycket som orden.

Du får möjlighet att spegla dig i en annan människa, relatera till och bli lyssnad på, sedd och berörd. Vi är alla unika vad gäller beröring och behov och det växlar vid olika tillfällen. Det unika med ett möte hos mig är det klientledda perspektivet jag använder som stärker din kunskap, kraft och makt över ditt liv och din kropp.

Till skillnad från många andra kroppsterapier är jag inte rädd för njutning - tvärtom så är det en starkt läkande kraft och källa till glädje. Njutning är inte bara beröring, det är en upplevelse med alla våra sinnen. Beröring ska inte vara förknippat med sex som det ofta blir i vårt samhälle. Njutning genom kroppen och vår hud beror på nervsystemet, utsöndrande av hormoner och är essensen av vår livsenergi. Det är det första sinnet vi möter världen med i livmodern.

Beröring knyter oss samman med andra människor. Beröring och massage är läkande, energigivande, avlappnande eller upphetsande och ger en fantastisk hormondos. Vi tror att njutningsfullberöring mellan vuxna är partnerrelaterat men med det revolutionerande och konkreta Samtyckeshjulet (The Wheel of Consent®) och medvetenhet om nervsystemet vidgar vi perspektiven. Vi hittar tillbaka till det som barn vet, kroppen är fantastisk, den är bara min och den är inte bara sexuell som den blir i många vuxnas ögon. 

Sessionerna hos mig är en väg till mindfulness genom kroppen - läs gärna mitt blogginlägg om det. Det är genom din kropp och den beröring du väljer att få, precis som din kropp vill, som din kropp vågar känna fullt ut - det är ett klientlett perspektiv. Det är inte partnerorienterat som tantra ofta kan vara utan det är fokuserat på att du ska få utforska din kropp oberoende av någon annans. Du får stärka din förmåga att känna in och uttrycka vad du vill och det ger dig möjlighet att uppleva din kropp utan yttre fantasier, synintryck eller relationsorienterat. Det är en annan form av njutning som inte utesluter och lägger lock på känslor i vår vulva och vagina. Vår fantastiska yoni som den också kallas som sitter mitt i kroppen och kan skapa nytt liv. Vi kan fira den, vi kan njuta av den utan att det behöver vara penetrations och orgasmfokuserat. Se gärna videoklippet om skillnaden mellan indirekt och direkt njutning här som förklarar hur njutning kan vara lustfylld från din kropp och hud. 

Jag rekommenderar förutom Sensuell Massage också Bossy Massage eller varianter av den om du är ute efter upptäcka dig själv och känna in vad just din kropp behöver. Den beröring Betty Martin visar är en utmärkt väg till att uppleva vad vi verkligen vill ha och hur underbart det är att få det. 

Vår erotiska livsenergi blir ofta eftersatt under livets gång och i vår snabba och stressade miljö tappar vi sexlusten. Men lust finns ofta där i någon form. Även hos asexuella så finns ju lust - men den behöver inte vara som vi har föreställt oss att det ska vara. Med närvaro och utan krav kan vi hitta tillbaks till våra kroppar och glädjen i den som det passar oss. Det kan vara svårt att göra i relationer där mycket annat pockar på uppmärksamhet och blir till krav och förväntningar. Vi har tidsbrist, prestationsångest och otydlighet i kommunikationen vilket såklart leder till att vi inte orkar eller vill. Och det är inte ovanligt att ju närmare vi kommer en partner desto mindre blir den sexuella lusten i relationen. Det är inte konstigt och är vi medvetna om det kan vi jobba ihop för att hitta gemenskap och det som får våra hjärtan att sjunga. Liksom relationer ändras med åren så gör vår sexualitet det. Vi kan behöva stöd i den omställningen och utveckla kommunikationen med våra partners. Läs mer om hur jag kan hjälpa dig på Relationscoachning eller parterapi

Vi påverkas av menscykler, klimakteriet, hormonskiftningar, av att bli objektifierade, sexuella övergrepp, dagliga mindre övergrepp. Rådande och ofta beklagansvärda normer styr vad vi tycker om oss själva och våra kroppar. När njutning och närvaro hittas i kroppen tenderar vi att bry oss mindre och mindre om vad andra tycker. Det är en känsla som skapar självkänsla och självkärlek från grunden. Egennjutning - Onani är också ett utmärkt sätt att börja älska sig själv och att pröva på det fantastiska tillstånd där vår sexualitet inte är beroende av någon annan och inte får krav på sig från andra. Om du vill ge dig själv något som bara är för dig så pröva min onlinekurs i onani.

Vaginism & Smärta vid samlag

Nej, det ska inte göra ont! Vad gäller Vaginism/Smärta vid samlag så kan du efter utredning hos läkare som utesluter fysiska orsaker och inte har någon lösning, komma till mig. Kroppen och huvudet sitter ihop och du får lära känna din kropp på ett positivt sätt. Det läker att skapa trygghet och nyfikenhet . Vi använda diverse tekniker för att släppa på de spänningar som sitter i kroppen och gör att kroppen säger nej.

Dearmourering är likt det vi gör som Sexological Bodyworkers men vi kallar det kartläggning och det utgår hela tiden från ett klientlett perspektiv. Vi hittar och litar på din intuition. Din medvetenhet ökar och du får sätta ord på upplevelser och känslor. Din kropp får den respekt den förtjänar och blir lyssnad på.

Inkännande och utforskande av kroppen passar utmärkt att göra själv hemma. Tillsammans kan vi utforska beröring på andra delar av kroppen än könet. Läs gärna också mer om onani och vilka möjligheter det finns att lära dig mer om din kropp hemma genom min onlinekurs i onani Orgasmisk Yoga Meditation Den är livsomvälvande och onlinealternativet är smidigt för dig som inte vill börja i grupper utan uppskattar att börja med fokus på sig själv.

För att uppleva ökad livslust och få en bättre relation till din kropp kan det vara tryggt och skönt att börja utanför ett traditionellt sexuellt sammanhang. Kanske vill du göra övningar, eller testa sensuell njutningsfull beröring, kanske vill du bara veta att någon bryr sig om vad du vill och ingenting annat.

Den här tiden är bara för dig och du kan upptäcka möjligheten att känna njutning av din fantastiska kropp. Att känna att vi inte behöver ge, prestera, uppnå något, alltid vara glada eller att någon vill ha något ifrån oss är befriande.

Vi kommunicerar hela tiden i en session och det är dina behov som styr. Beröring precis som vi vill ha den är energigivande och kan förändra ditt liv. 

Har du haft problem i flera år så kommer inte en session att ändra allt. Du behöver ha ett långsiktigt perspektiv. 

Sedan kanske du vill träffa andra som också vill utforska beröring och då är Cuddle Party™  eller ett lugnt, tryggt, energigivande sätt att börja.

Trauma & Kroppsterapi

Jag utbildar mig i en samtalsmetodik som heter Organic Intelligence och har under året kraftigt rabatterade priser. Verbal kroppsterapi skulle jag kalla det. Hör av dig till mig om du är intresserad av en inriktning som är grundad i neurobiology och väldigt mjukt följer och läker nervsystemet.

Har du upplevt trauma kan det när vi ökar vår kroppskännedom börja en stark medvetandeprocess. Jag vill därför att du har personlig utveckling och samtalsterapi med dig som grund i sessioner med mig då jag inte är licensierad psykoterapeut. 

Vi kan även inkludera viss beröring vid behov i Organic Intelligence sessioner. När vi berörs fysiskt i en totalt ickedömande miljö och tillåter oss att njuta kan vi gå väldigt djupt och nå delar av nervssystemet som annars är svåra att nå. Om du tvekar är du varmt välkommen att kontakta mig för att se om det här är något för dig. Det kan vara det viktigaste och värdefullaste du gör i livet att börja njuta mer med din kropp.