Ny mobil logo 23 feb 2

För kvinnor- när din kropp får välja

Det var starkt. Det är underbart att få kontakt med min kropp igen. Jag kan få en orgasm själv, men jag kan inte omfamna mig och grunda mig.

Det är som om jag upptäcker min egen kropp genom att känna din. 

Jag vill särskilt bjuda in kvinnor att upptäcka sin kropp och alla dess möjligheter. Det sker genom njutning, närvaro, känslor och att känna sig trygg. Du vill uppskatta och njuta av din egen kropp utan att vara ett objekt för någon annan eller göra det på andras villkor. Sessioner där du får bestämma helt över din kropp och vad som sker skapar långsiktiga förändringar och stärker dig. Du får känna in vad du vill och inte vill samtidigt som du guidas att kommunicera det tydligt. 

När vi går i samtalsterapi kan vi se oss själva ur nya perspektiv med hjälp av en terapeut som finns där enbart för dig. Hos mig får din kropp möjlighet att spegla sig i en annan människa och bli lyssnad till och sedd. Vi är alla unika vad gäller beröring och behov, det växlar vid olika tillfällen och det klientledda perspektivet jag använder styrker din känsla för vad som är rätt och fel för dig. Det finns många anledningar att komma till mig, ibland är det massage ibland Sexological Bodywork, det kan vara avslappning och njutning eller djupare form av kroppsterapi. Kanske känner du att du bara vill slappna av och vara dig själv utan att behöva ge och ta hand om andra människor - att det här är din tid.

Till skillnad från många andra kroppsterapier ser jag erotisk energi som livsenergi och en naturlig del av livet. Erotiska känslor är lustkänslor och sköna känslor behöver vi inte känna skam över så länge de sker i samtycke. De är glädjande, läkande och ger en fantastisk hormondos. Sessionerna är klientledda och vi coachar utifrån kroppen utan att det är partnerorienterat. Det är en väg till mindfulness genom kroppen - läs gärna mitt blogginlägg om det. Det är genom din kropp och den beröring du väljer att få, precis som din kropp vill, som din erotik får finnas till - det är ett klientlett perspektiv. Det är inte partnerorienterat som tantra ofta kan vara utan det är fokuserat på att du ska få utforska din kropp oberoende av någon annans och sessionerna stärker din förmåga att känna in och uttrycka vad du vill. Det ger dig möjlighet att uppleva din kropp utan yttre fantasier, synintryck eller relationsorienterat. Det är en annan form av sexualitet som kanske inte alla har upplevt men som ofta är en del av de kretsar där medveten sexualitet finns. Det är inte penetrations och orgasmfokuserat, det är fokuserat på direkt njutning i kroppen. Se gärna videoklippet om skillnaden mellan indirekt och direkt njutning här

Jag rekommenderar förutom Sensuell Massage också Bossy Massage eller varianter av den om du är ute efter mer utveckling. Den beröring Betty Martin visar är en utmärkt väg till att uppleva vad vi verkligen vill ha och hur underbart det är att få det. 

Vår erotiska livsenergi blir ofta eftersatt under livets gång och i vår snabba och stressade miljö tappar vi sexlusten. Men lust finns ofta där i någon form. Med närvaro och utan krav kan vi hitta tillbaks till våra kroppar och glädjen i den. Det kan vara svårt att göra i relationer där mycket annat pockar på uppmärksamhet och både krav, förväntningar, tidsbrist, prestationsångest och otydlighet i kommunikationen gör att vi inte orkar eller vill. Och det är inte ovanligt att ju närmare vi kommer en partner desto mindre blir den sexuella lusten i relationen. Det är inte konstigt men det kan kräva att man är medveten om det och har strategier för att hitta gemensam lust. Vår sexualitet förändras under livet och vi kan behöva stöd i den omställningen och att kommunicera med partners. Läs mer om hur Sexological Bodywork kan användas i relationer under Relationscoachning eller parterapi

Vi påverkas av menscykler, klimakteriet, hormonskiftningar, av att bli objektifierade, sexuella övergrepp, dagliga mindre övergrepp. Rådande och ofta beklagansvärda normer styr vad vi tycker om oss själva och våra kroppar. När njutning och närvaro hittas i kroppen tenderar vi att bry oss mindre och mindre om vad andra tycker. Det är en känsla som skapar självkänsla och självkärlek från grunden. Onani är också ett utmärkt sätt att börja älska sig själv och att pröva på det fantastiska tillstånd där vår sexualitet inte är beroende av någon annan och inte står i förhållande till vad någon annan tycker. 

Vaginism & Smärta vid samlag

Nej, det ska inte göra ont! Vad gäller Vaginism/Smärta vid samlag utesluter vi först att det är några fysiska problem, därefter kan vi använda diverse tekniker för att släppa på de spänningar som sitter i kroppen och gör att kroppen säger nej.

Dearmourering är likt det vi gör som Sexological Bodyworkers men vi kallar det kartläggning och det utgår hela tiden från ett klientlett perspektiv. Din medvetenhet ökar och du får sätta ord på upplevelser och känslor. Din kropp får den respekt den förtjänar och blir lyssnad på.

Inkännande och utforskande av kroppen passar utmärkt att göra själv hemma. Vi utforskar beröring på andra delar av kroppen än könsorganen och därefter kan du fortsätta hemma. Läs gärna också mer om onani och vilka möjligheter det finns att lära dig mer om din kropp hemma genom min onlinekurs Orgasmisk Yoga Meditation Föör mig har den varit livsomvälvande och onlinealternativet är smidigt för dig som inte vill börja i grupper och lägga fokus på dig själv.

För att uppleva ökad livslust och få en bättre relation till din kropp kan det vara tryggt och skönt att börja utanför ett traditionellt sexuellt sammanhang. Kanske vill du göra övningar, eller testa sensuell njutningsfull beröring, kanske vill du bara veta att någon bryr sig om vad du vill och ingenting annat.

Den här tiden är bara för dig och du kan upptäcka möjligheten att känna njutning av din fantastiska kropp. Att känna att vi inte behöver ge, prestera, uppnå något, alltid vara glada eller att någon vill ha något ifrån oss är befriande.

Vi kommunicerar hela tiden i en session och det är dina behov som styr. Beröring precis som vi vill ha den är energigivande och kan förändra ditt liv. 

Sedan kanske du vill träffa andra som också vill utforska beröring och då är Cuddle Party eller ett lugnt, tryggt, energigivande sätt att börja.